Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
20 Aralık 2023 Çarşamba

Uçak biletlerine zam yolda

Bütçe krizi nedeniyle, uçuşlarda uygulanan bilet vergisi artırılacak. Yani uçak biletlerine zam yolda.

Uçak biletlerine zam yolda

Federal hükûmet, bütçe krizi sebebiyle yolcu uçuşlarında uygulanan bilet vergisini (Ticketsteuer) artırmayı planlıyor. Hükûmet sözcüsü, 2024 federal bütçesi çerçevesinde havacılık vergisinin (Luftverkehrsabgabe) ayarlanacağını açıkladı.

Havacılık vergisi nedir?

Havacılık vergisi, gümrük idaresi tarafından alınan ve federal hükümete aktarılan bir trafik vergisi. Bu vergi, ticari yolcu uçuşları için geçerli ve Almanya'daki havaalanlarından yapılan tüm kalkışlar için uygulanıyor. 

2022'deki havacılık vergisi miktarları şu şekilde:

  • AB üye ülkeleri, aday ülkeler, EFTA üyesi ülkeler ve 2 bin 500 kilometreye kadar olan üçüncü ülkeler için 12,77 avro,
  • Yukarıda belirtilen mesafe sınıfına girmeyen 6 bin kilometreye kadar olan ülkeler için 32,35 avro,
  • 6 bin kilometreden fazla mesafeye sahip ülkeler için 58,23 avro.

Hedef havaalanına yapılan rezervasyonlar toplam uçuş ücreti üzerinden vergilendiriliyor. Almanya aktarmalı yolcular, Almanya'da havacılık vergisi ödemiyorlar. Adaların ana karaya bağlantısı olmadığı durumlarda, iç uçuşlar ve Danimarka veya Hollanda'nın Kuzey Denizi adalarına yapılan kalkışlar için 2,55 avroluk indirimli vergi oranı uygulanıyor.

Bununla birlikte, 2 yaşının altındaki çocuklar ve tamamen askeri veya tıbbi amaçlara yönelik uçuşlar, havacılık vergisinden muaf tutuluyor.

Geri Dön 20 Aralık 2023 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN