Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
22 Nisan 2024 Pazartesi

Türkiye'ye maden tozu kaçırma ihbarla sona erdi

Almanya'nın Hamburg kentinde bulunan Aurubis maden tesisinden gerçekleştirilen büyük çaplı hırsızlık olayı, polis operasyonuyla son buldu.

İki Türk vatandaşı dahil üç kişilik bir şebeke, bir yıl içinde 5 ton altın, gümüş ve bakır tozunu çalarak İstanbul'da sattı ve 700 milyon liralık (yaklaşık 20 milyon avro) bir vurgun yaptı.

Pandemi dönemi güvenlik zaafiyetlerini kullandılar

Aurubis tesislerinde çalışan üç kişi, pandemi döneminde güvenlik zaafiyetlerini fırsat bilerek, değerli metal tozlarını tesis dışına çıkardı. Mahmut C., Ferhat K. ve Sergej T. isimli çalışanlar, bilgisayar parçaları ve metal atıklardan elde edilen kıymetli madenleri konteynerlere saklayıp, TIR'larla gizlice tesis dışına çıkardılar. Bu yöntemle, 2020 ve 2021 yılları arasında toplam 5 ton ağırlığında ve 20 milyon avro değerinde kıymetli maden tozu, Hamburg Limanı üzerinden İstanbul'a gönderildi ve buradaki firmalara satıldı.

İhbar telefonuyla yakayı ele verdiler

Bir ihbar sonucu harekete geçen polis, şüphelilerden Mahmut C.'nin Fredenbeck kentindeki lüks evine baskın düzenledi. Mahmut C., Ferhat K. ve Sergej T. başta olmak üzere toplam 11 kişi gözaltına alındı. Yapılan aramalarda lüks araçlar, değerli saatler, nakit para ve silahlar ele geçirildi. Üç ana şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şirkette yapılan inceleme ise son dört yılda toplam 185 milyon avro değerinde kayıp olduğunu gösterdi.

Geri Dön 22 Nisan 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN