Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Ağustos 2023 Pazartesi

Türk kökenli Alman vekil Türkiye’de gözaltına alındı

Almanya'da Sol Parti Milletvekili Gökay Akbulut, Türkiye'de gözaltına alındı. Alman hükûmetinin girişimleriyle daha sonra serbest bırakıldı.

Almanya'da Sol Parti üyesi Federal Meclis üyesi Gökay Akbulut, Türkiye'ye giriş yaparken havaalanında hakkında bir yakalama kararı olduğunu öğrendi ve bu nedenle geçici olarak gözaltına alındı. Türk kökenli Alman vekilin serbest bırakılması için Alman hükûmeti müdahalede bulundu.

Alman vekil 3 Ağustos'ta gözaltına alındı. Almanya Dışişleri Bakanlığı olaydan haberdar olduklarını açıkladı, ancak tutuklama kararına ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

Alman Büyükelçiliği ve Antalya'daki konsolosluk, milletvekili Akbulut ile yakın temas halindeydi. Alman hükûmeti, Akbulut'un hızla serbest bırakılması için farklı kanallar aracılığıyla yoğun bir şekilde çaba harcadı. Ayrıca, Türkiye Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un da olaya dahil olduğunu ve Akbulut'un sulh ceza hakimi önüne çıktığını belirtti.

Akbulut, sosyal medya platformu X (eski adıyla Twitter) üzerinden tutuklandığını duyurdu. Dosyasının ifade vermeden önce silindiğini iddia eden Akbulut, "Türkiye'de havaalanında Kayseri savcılığının hakkımda tutuklama kararı olduğunu öğrendim. Bu olay, Türkiye'de kuvvetler ayrılığının olmadığını bir kez daha göstermiştir" şeklinde paylaşım yaptı.

Daha önce, Akbulut, PKK terör örgütünün Almanya'daki faaliyet yasağının kaldırılması için kampanya yürütmüştü.

Geri Dön 14 Ağustos 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN