Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
21 Haziran 2024 Cuma

Tünelin sonunda ışık göründü

Almanya'da Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), enflasyonun düşeceğini ve ekonomik büyümenin artacağını öngördü. Bütçe açığının da azalacağı tahmin ediliyor.

Tünelin sonunda ışık göründü

Almanya'nın önde gelen düşünce kuruluşlarından Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), ülkenin büyüme tahminini artırdı. Münih merkezli Ifo, bu yıl için gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) büyüme tahminini yüzde 0,2'den yüzde 0,4’e yükseltti. 2025 yılı büyüme beklentisi ise yüzde 1,5 olarak korundu.

Enflasyonun yüzde 2,2’ye düşmesi bekleniyor

Geçen yıl yüzde 5,9 olan enflasyon, mayıs ayında yüzde 2,4 olarak kaydedildi. Ifo, bu yıl enflasyonun ortalama yüzde 2,2’ye düşmesini ve 2025'te yüzde 1,7'ye kadar gerilemesini öngörüyor.

İşsiz sayısında artış

Almanya'da işsiz sayısının bu yıl 2,6 milyondan 2,74 milyona çıkacağı, gelecek yıl ise 2,61 milyona düşeceği tahmin ediliyor. İşsizlik oranının 2024'te yüzde 5,9 ve 2025'te yüzde 5,6 olacağı öngörülüyor. İstihdam edilen kişi sayısının ise bu yıl 45,93 milyondan 46,07 milyona, 2025'te ise 46,23 milyona yükselmesi bekleniyor.

Bütçe açığı azalacak

Ifo, Almanya'nın kamu bütçe açığının geçen yıl 87,4 milyar avrodan bu yıl 72,8 milyar avroya, gelecek yıl ise 54,4 milyar avroya gerileyeceğini öngörüyor. Cari işlemler fazlasının ise bu yıl 312,4 milyar avroya çıkacağı, 2025'te ise 305,7 milyar avroya düşeceği tahmin ediliyor.

"Alman ekonomisi krizden çıkıyor"

Ifo Ekonomik Tahmin Müdürü Timo Wollmershaeuser, "Alman ekonomisinde yeni bir umut doğuyor. Ekonomi yavaş yavaş krizden çıkmaya çalışıyor. 2024'ün ikinci yarısının, ilk yarısından daha iyi olması bekleniyor" dedi. Wollmershaeuser, hane halkının satın alma gücünün artacağını ve tüketici harcamalarının normalleşmesiyle makroekonomik toparlanmanın hızlanacağını belirtti.

Alman ekonomisi, iki yıllık durgunluk sonrası yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüyerek teknik resesyondan kıl payı kurtuldu. Ülkenin imalat sektöründeki zayıflık, ekonominin kırılganlığını korumasına neden oluyor. Alman hükümeti, 2024 yılı büyüme beklentisini nisan ayında yüzde 0,3’e yükseltti.

Avrupa Şampiyonası ekonomiye katkı verecek

Almanya'nın ev sahipliğindeki 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) için milyonlarca avro yatırım yapan Alman şehirleri, turizm gelirinin yanı sıra imajlarını da güçlendirmeyi bekliyor. Perakendeciler 3,8 milyar avroluk ek satış bekliyor: Almanya Perakendeciler Birliği (HDE) Almanya'nın ev sahipliği yapacağı Euro 2024 için 3,8 milyar avroluk ek satış yapılacağını tahmin ediyor.

Geri Dön 21 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN