Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
14 Şubat 2024 Çarşamba

Trump’ın açıklamaları ortalığı karıştırdı

Eski ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO müttefiklerine yönelik açıklamaları Avrupalı liderlerin tepkisini çekti.

Alman savunma sanayii şirketi Rheinmetall'in Almanya'da açtığı yeni mühimmat üretim tesisi, Avrupa'nın silah üretim kapasitesinin artırılmasına yönelik önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Danimarka ve Polonya'nın başbakanları ile birlikte bu tesisin açılışına katılarak, Avrupa'nın savunma sanayii kapasitesinin güçlendirilmesi gerektiğine dair ortak bir mesaj verdi. 300 milyon avro yatırımla hayata geçirilen tesis, 500 kişiye istihdam sağlayacak ve Alman ordusu (Bundeswehr) için üretim yapacak.

Trump'ın açıklamaları tartışma yarattı

Bu arada, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın NATO müttefiklerine yönelik provokatif açıklamaları Almanya'da geniş yankı buldu. Trump, tekrar seçilmesi durumunda, NATO'ya finansal katkılarını yerine getirmeyen üyelerin Rusya tarafından saldırıya uğraması halinde, ABD'nin bu ülkeleri korumayabileceği tehdidinde bulundu. Bu açıklama, Almanya başta olmak üzere Avrupa'daki birçok siyasi lider tarafından "sorumsuzca" ve "tehlikeli" olarak nitelendirildi.

Scholz: Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Trump'ın ifadelerini kınayarak, NATO'nun karşılıklı yardım taahhüdünün kesin ve tartışmasız olduğunu vurguladı. Scholz, "Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için" diyerek NATO'nun temel prensibine atıfta bulundu ve Avrupa'nın güvenliğiyle oynanamayacağını, pazarlık konusu yapılamayacağını belirtti.

Tusk: Trump'ın açıklamaları bir 'uyanış çağrısı' olmalı

Polonya Başbakanı Donald Tusk, Avrupa'nın kendi güvenliğine yatırım yapması gerektiğini belirterek, Trump'ın açıklamalarının bir 'uyanış çağrısı' olması gerektiğini ifade etti. Tusk, Almanya ve Polonya'nın Ukrayna'yı Rus saldırganlığına karşı korumak adına askeri açıdan yakın işbirliği yapmasının önemine dikkat çekti.

Steinmeier: Trump kazanırsa NATO varoluşsal bir krize sürüklenebilir

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, Trump'ın açıklamalarını 'sorumsuzluk' olarak değerlendirirken, Alman dış politika uzmanları da Trump'ın olası bir başkanlık döneminin NATO'yu varoluşsal bir krize sürükleyebileceği konusunda uyarılarda bulundu.

Eski ABD Başkanı Trump'ın, NATO'nun mali yükümlülüklerini yerine getirmeyen müttefiklere yönelik saldırıları engellememe tehdidinin, ittifak içindeki dayanışmayı ve Avrupa'nın güvenlik yapılanmasını tehlikeye atabileceği endişesi, Alman siyasi çevrelerde ciddi kaygılara yol açtı.

Geri Dön 14 Şubat 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN