Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
08 Aralık 2023 Cuma

Trafik ışığında bütçe kaosu

Almanya yeni yıla bütçesiz girme riskiyle karşı karşıya. Hükûmet ortakları uzun süren görüşmelerde uzlaşı sağlayamadı. Noel'e kadar uzlaşma olmazsa 'geçici bütçe' uygulamasına geçilebilir.

Trafik ışığında bütçe kaosu

Almanya, 2024 yılına hükûmet bütçe kriziyle giriyor. SPD, yeni federal bütçenin Noel'den önce onaylanmasını istiyordu, ancak SPD'l, Başbakan Olaf Scholz, Yeşiller Partili Başbakan Yardımcısı ve Ekonomi Bakanı Robert Habeck ve FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner arasındaki müzakereler sonuçsuz kaldı. Saatler süren gizli görüşmelere rağmen, Federal Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından bütçe açığının nasıl kapatılacağı konusunda bir uzlaşıya varılamadı.

Yeşiller Partisi Eş Başkanı Ricarda Lang, Bayerischer Rundfunk'a yaptığı açıklamada, 2024 yılı bütçesi üzerinde anında bir anlaşma beklenmediğini ancak birkaç gün içinde siyasi uzlaşmanın sağlanmasını umduğunu belirtti. Başlangıçta, koalisyon ortakları çarşamba gününe kadar bir çözüm bulup 2024 yılı bütçe planını meclise sunacaklarını açıklamışlardı.

Federal Hükûmet Sözcüsü Steffen Hebestreit, bu yıl içinde bir anlaşmanın mümkün olabileceğini belirtti ancak net bir tarih vermedi. Hebestreit, koalisyon içinde esneklik gerektiğini vurguladı.

Geçici bütçe uygulanabilir

Ana sorun, Anayasa'da yer alan borç freninin acil durum nedeniyle askıya alınıp alınmayacağı. SPD ve Yeşiller bunu desteklerken, FDP karşı çıkıyor. Eğer koalisyon ortakları 2024 yılı bütçesi üzerinde anlaşamazsa, parlamento onayının ocak ayı sonrasına ertelenebileceği ve geçici bir bütçe uygulamasına geçilebileceği belirtiliyor.

Weil: Kafa karışıklığı demokrasiye zarar veriyor 

Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil, federal hükûmeti Anayasa Mahkemesinin bütçe kararına hazırlıksız yakalandığı için eleştirdi. Weil, federal ve eyalet hükûmetlerinin borç freninde reform yapması gerektiğini söyledi. "Neden bir B planı olmadığını hala anlamış değilim" diyen Weil, kafa karışıklığının demokrasiye zarar verdiğini savundu.

DGB: Borç freni terk edilsin

Alman Sendikalar Birliği (DGB) de borç freninin terk edilmesi çağrısında bulundu. DGB Aşağı Saksonya Başkanı Mehrdad Payandeh, 'harap kamu altyapısının borç freninin doğrudan bir sonucu' olduğunu ve ekonominin zarar görebileceğini ifade etti.

CDU/CSU Meclis Genel Sekreteri Thorsten Frei, Federal Meclis Başkanı Bärbel Bas'a yazdığı mektupta, hükûmetin ve destekleyici grupların Federal Meclis ile olan ilişkilerini eleştirdi ve Meclis Başkanı'nın bu konuda müdahale etmesi gerektiğini belirtti.

Geri Dön 08 Aralık 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN