Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Ocak 2024 Çarşamba

Trafik ışığı sallantıda

Trafik ışığı koalisyonu içinde, başta borç freninin askıya alınması ve Bürgergeld konusu olmak üzere ciddi görüş ayrılıkları yaşanıyor.

Almanya'da trafik ışığı koalisyonunda, bütçe açığını kapatmak için borç frenini askıya alma tartışmaları sürüyor. SPD, FDP'li Maliye Bakanı Christian Lindner'e borç frenini askıya alınması konusunda baskısını arttırmaya hazırlanıyor.

Borç freninde görüş ayrılıkları

SPD'nin Meclis Grubu, perşembe ve cuma günü düzenlenecek kapalı toplantısında, mevcut borç freninin gevşetilmesiyle ilgili kararını verecek. SPD'nin adil bütçe politikası önerisine göre, daha önce izin verilenden daha fazla borç alınmasına izin verilmeli.

Maliye Bakanı Lindner, daha yüksek vergi ve ulusal borç freninin gevşetilmesi konusunda şimdilik geri adım atmıyor. Linder, devletin yeterli parası olduğunu ancak doğru düzgün harcamadığını savunuyor. SPD'nin 5 sayfalık raporunda ise, "Mevcut hâliyle borç freni artık güncel değil. Yürürlükteki katı kurallar, mevcut ve gelecek nesillerin refahı için bir risk" deniliyor.

SPD, reform yoluyla 'modern ve geleceğe yönelik mali yönetim' için yeni düzenlemelerin Anayasaya dayandırılması gerektiğini ve bu sayede nesiller arası dayanışmanın finansmanın sağlanmasını hedefliyor. Bu da yakın zamanda trafik ışığı koalisyonu içinde sert tartışmaların yaşanacağı anlamına geliyor.

Liberallerden Bürgergeld'e reform çağrısı

Trafik ışığı koalisyonunun liberal ortağı FDP'nin Meclis Grubu Başkanı Christian Dürr ise, Bürgergeld'e ek olarak daha fazla ek gelire izin verilmesini savundu. Çalışma teşviklerinin, sosyal politikada 'merkezi temel konu' olduğunu söyleyen FDP'li siyasetçi, bu nedenle Bürgergeld'de buna uygun bir reform yapılması çağrısında bulundu.

dpa'ya konuşan Dürr, "Sosyal sistemimizdeki en büyük adaletsizliklerden biri, fazladan para kazanmak isteyen sosyal yardım alanların kazandıkları paranın neredeyse hiçbirini kendilerinde tutmalarına izin verilmemesi" dedi ve mevcut kuralları hızla değiştirmesi için SPD'li Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil'e çağrıda bulundu.

Dürr, "İşsizlikten kurtulmak için mücadele etmek isteyen herkes ödüllendirilmeli. Federal Çalışma Bakanı, çalışma teşviklerini iyileştirmek için ek gelir kurallarında temel bir reform başlatmalı. Hartz IV sisteminde olduğu gibi kendi emeğiyle geçimini sağlamak isteyen hiç kimse cezalandırılmamalı" dedi.

Geri Dön 10 Ocak 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN