Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
26 Eylül 2023 Salı

Trafik ışığı oyları dibe vurdu

Yapılan son anket, siyasetteki tabloyu gözler önüne serdi. Trafik ışığı koalisyonu ve SPD ciddi oy kaybederken, aşırı sağcı AfD oylarını ikiye katladı. Wagenknecht ise bu tabloyu değiştirebilir.

Trafik ışığı oyları dibe vurdu

Almanya'da Bild gazetesi için Insa araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, trafik ışığı koalisyonu göreve başladığı günden beri en düşük popülerlik seviyesine geriledi.

SPD ve koalisyonun oy kaybı

Önceki federal seçimlerden zaferle ayrılan SPD ve koalisyon hükûmetinin oy oranı neredeyse rekor bir düşüş yaşadı. Eğer pazar günü federal seçim yapılırsa, son seçimde yüzde 25,7 oy alan SPD, oylarını 2 yılda yüzde 8,7 düşürerek yalnızca yüzde 17 oy alacak.

Yeşiller Partisi ve FDP

Yeşiller Partisi ise, yüzde 14,8 aldığı 2021 seçimlerine göre, sadece yüzde 0,8 oy kaybederek koalisyonun en az kaybeden partisi olacak. Eğer pazar günü seçim olsa, seçmenlerin yüzde 14'ü Yeşiller Partisi'ne oy verecek. Koalisyonun küçük ortağı olan FDP ise önceki seçimlere göre oylarının yarısını kaybetti. 2021'de yüzde 11,5 oy alan FDP, şu anda sadece seçmenin yüzde 6'sının desteğini alarak barajı zar zor geçebiliyor.

Mevcut koalisyonun oy oranına göre, trafik ışığı partilerinin toplam oy oranı yüzde 37'ye düşecek. Eğer pazar günü seçim yapılırsa, bir önceki seçime göre koalisyon yüzde 15 puan kaybedecek, bu da trafik ışığı hükûmetinin devam etme şansının olmadığı anlamına geliyor.

AfD'nin yükselişi

Açık ara farkla en güçlü parti olan CDU/CSU, 2 yıl önce aldığı yüzde yüzde 24,1'in üzerine 2,9 puan koyabildi ve yüzde 27'ye yükseldi. Oylarını en çok artıran parti ise aşırı sağcı AfD oldu. Eğer pazar günü seçim olsa, seçmenlerin yüzde 22'si AfD'ye oy vermeyi düşünüyor. Aşırı sağcı parti, önceki seçimde yüzde 10,3 oy almıştı.

Sol Parti ve Wagenknecht etkisi

Sol Parti ise yüzde 5 barajında. Güncel anketler, Sol görüşlü siyasetçi Sahra Wagenknecht'in liderliğindeki olası bir partinin, özellikle doğu Almanya'da yüksek seçmen desteği bulabileceğini gösteriyor. Almanya'da DPA YouGov araştırma şirketi tarafından yapılan son ankete göre, beş seçmenden biri, Wagenknecht'in liderliğindeki bir partiye oy vermeyi düşünüyor. Wagenknecht'in partisinin potansiyeli özellikle doğuda daha yüksek görünüyor. Ankete katılanların yüzde 29'u Wagenknecht'in partisine oy verme olasılığını değerlendiriyor, batıda bu oran yüzde 19. Wagenknecht'in partisine oy vermeyi düşünenlerin yüzde 55'i Sol Parti seçmeni, yaklaşık yüzde 30'u AfD seçmeni, ve yüzde 21'i SPD ve FDP destekçilerinden geliyor. Wagenknecht'in yeni partisi hakkındaki kararının yıl sonuna kadar açıklanması bekleniyor.

Geri Dön 26 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN