Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
12 Şubat 2024 Pazartesi

Trafik ışığı Berlin'de kan kaybetti

Berlin'de, 26 Eylül 2021'de yapılan Federal Meclis seçimleri kısmen tekrar edildi. Trafik ışığı partileri oy kaybederken, muhalefetteki Birlik partileri ile AfD oylarını artırdı.

Trafik ışığı Berlin'de kan kaybetti

Anayasa Mahkemesi'nin kararı sonucu, 2 bin 256 oy kullanma merkezinden 455'inde seçimler yeniden gerçekleştirildi. Yaklaşık 500 bin beklenen seçmenden yüzde 40'ının oy kullandığı tahmin ediliyor. 

Trafik ışığı partilerinin hepsi oy kaybederken, SPD Berlin’de birinci parti konumunu korudu. Bununla birlikte, muhalefet partilerinden CDU ve AfD, başkentte oy oranlarını artırdı. Yeniden yapılan seçimlerin, meclis çoğunluğunda bir değişikliğe yol açmadığı belirtildi.

SPD, yüzde 1,2'lik düşüşle oyların yüzde 22,2'sini alarak en güçlü parti olmayı sürdürdü. Yeşiller Partisi ise yüzde 0,3 oy kaybetti ve yüzde 22 ile SPD'nin hemen arkasında yer aldı. CDU oylarını yüzde 1,3 oranında artırarak yüzde 17,2'ye yükseltirken, aşırı sağcı AfD ise 1 puanlık artışla yüzde 9,4'e çıkarak FDP'yi geride bıraktı. FDP'nin oylarınınsa yüzde 8,1'e düştüğünü görüldü. Sol Parti ise yüzde 11,5 ile 2021 seçim sonuçlarını neredeyse korudu. Diğer partilerin toplam oy oranı yüzde 9,4 olarak değişmedi.

Tekrar seçimlerinde sadece bu bölgelerdeki sonuçlara bakıldığında, SPD ve FDP'nin daha büyük kayıplar yaşadığı görüldü. CDU'nun 'federal seviyede trafik ışığına net bir dur işareti' olarak değerlendirdiği bu sonuçlar sonrası, Berlin'in yönetici başkanı ve CDU'nun eyalet lideri Kai Wegner, Şansölye Olaf Scholz'a politika değişikliği çağrısında bulundu.

Aşırı sağcı AfD'nin eyalet ve parlamento grubu lideri Kristin Brinker, seçimin federal hükûmete 'sanayisizleştirme, ısıtma kaosu ve kontrolsüz göçe' karşı net bir sinyal olduğunu belirtti. Berlin Ekonomi İşlerinden Sorumlu Senatörü ve SPD'nin eyalet başkanı Franziska Giffey, SPD'nin en güçlü parti olarak kalmaya devam ettiğini vurguladı ve demokrasiyi savunmanın, yoksullukla mücadele etmenin ve refahı güvence altına almanın önemini dile getirdi.

Geri Dön 12 Şubat 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN