Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Toplu taşıma çalışanları greve gidecek

Almanya'da kamuya ait 130 yerel toplu taşıma şirketinde çalışan yaklaşık 90 bin kişi, koşulların iyileştirilmesi talebiyle 2 Şubat'ta greve gitmeye hazırlanıyor.

Toplu taşıma çalışanları greve gidecek

Birleşik Hizmet Sektörü Sendikası (Ver.di) tarafından yapılan açıklamada, toplu sözleşme görüşmelerinde anlaşmaya varılamadığı için uyarı grevine gidileceği belirtildi. Uyarı grevi, Bavyera dışındaki tüm federal eyaletleri kapsayacak şekilde planlanmış durumda.

Sendika temsilcisi Christine Behle, yapılan toplu sözleşme görüşmelerinde işverenlerle anlaşma sağlanamadığını ifade ederek, "İşverenler üzerinde baskıyı artırmanın zamanı geldi." dedi. Toplu taşıma çalışanları, daha iyi çalışma koşulları talepleriyle greve gitme kararı aldı. Behle, her gün otobüs ve tren seferlerinin iptal edildiği, çalışanların üzerinde büyük baskı bulunduğunu vurgulayarak, çalışanların yükünün hafifletilmesi gerektiğini belirtti.

Çalışanların temel talepleri arasında ücretlerde kesinti yapılmadan haftalık çalışma saatlerinin kısaltılması, izin günlerinin artırılması, vardiyalı ve gece çalışanlar için dinlenme sürelerinin uzatılması bulunuyor. Bavyera eyaleti dışındaki diğer eyaletlerde greve katılacak olan çalışanlar, taleplerinin karşılanması için eylemde bulunacak.

BVG de greve gidiyor

Berlin Toplu Taşıma Şirketi (BVG), bu cuma gününden itibaren bir uyarı grevi çağrısında bulundu. Cuma günü sabah erken saatlerde başlayacak grevden Berlin'de metro, tramvay, otobüs ve feribot seferleri etkilenecek.

Makinistlerin grevi erken sona erdi

Almanya'da makinistler sendikası GDL, şimdiye kadarki en uzun grevin yük trenlerinde 23 Ocak'ta, yolcu trenlerinde ise 24 Ocak'ta başladığı ve 29 Ocak saat 18.00'da sona ereceği açıklanmıştı. Sendika, müzakerelerin tekrar başlaması üzerine yolcu trenlerindeki grevin 29 Ocak saat 14.00'da sona erdi. Yük trenlerindeki grevse 28 Ocak saat 18.00 itibarıyla bitti. 3 Mart'a kadar başka grev yok.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN