Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mayıs 2024 Salı

Thüringen'den Sylt'e: Almanya'da aşırı sağ ve neonazi tehdidi

Son dönemde artan aşırı sağ dalgası, Almanya'nın dört bir yanını sarmış durumda. Thüringen'den Sylt'e kadar, ülkenin ana gündem maddesi aşırı sağ ve neonazi tehdidi.

Thüringen'den Sylt'e: Almanya'da aşırı sağ ve neonazi tehdidi

Almanya'nın Thüringen eyaletinde yapılan yerel seçimlerin ilk sonuçlarına göre, aşırı sağcı AfD beklediği zaferi elde edemedi. Thüringen'de hükümette olan koalisyon ortakları SPD, Sol Parti ve Yeşiller belediye ve kaymakamlık seçimlerinde ciddi oy kaybına uğradı. CDU, AfD ve Sol Parti ile koalisyon olasılıklarını ve siyasi işbirliğini net biçimde reddediyor. Yerel seçimlerde 16 yaşından itibaren seçmenlerin oy kullandığı seçimlerde AfD, sadece bir ilçede birinci olurken birçok il ve ilçede ikinci tura kaldı. AfD'nin 13 kaymakam adayından hiçbiri sandıktan zaferle ayrılamazken, 9'u ikinci turda yarışmaya hak kazandı. AfD'nin bazı yerel meclislerde en büyük güç haline geldiği görüldü.

Hildburghausen'de neonazi şoku

Hildburghausen ilçesinde yapılan seçimlerde tanınmış neo-Nazi Tommy Frenck, ilk turda her dört seçmenden birinin oyunu aldı. Frenck, aşırı sağcı Gelecek İttifakı Hildburghausen (BHZ) grubundan siyasetçi olarak tanınıyor ve Almanya genelinde neo-Nazi konserlerinin organizatörü olarak biliniyor. 2015'ten bu yana aşırı sağcıların uğrak yeri olan Goldener Löwe Gasthaus’u işletiyor. Restoranın menüsü Nazi sembolleriyle dolu. Her şeyin fiyatı alfabedeki 8'inci harfi olan H'ye atıfla 88 (HH: Heil Hitler) ile bitiyor. Örnekse şnitzel burger 18,88 avroya, şnitzel ise 16,88 avroya satılıyor.

Ülkenin dört bir yanında ırkçı eğlenceler

Almanya'nın kuzeyindeki Sylt Adası'nda zenginlerin uğrak yeri olan bir barda aşırı sağcı gençler "Yabancılar dışarı" ve "Almanya Almanlarındır" sloganları atarak Hitler selamı verdi ve Hitler bıyığı taklidi yaptı. Moritz N. adlı genç kamuoyu önünde özür diledi ve polise teslim oldu. Bu ırkçı sahneler sadece Sylt'e özgü değil, Almanya'nın birçok yerinde benzer olaylar yaşanıyor. Niedersachsen'deki bir şenlikte gençler nefret dolu ırkçı sloganlar attı ve bu görüntüleri kaydettiler. Sylt'teki olaydan iki gün sonra komşu bir kulüpte de benzer olaylar yaşandı, ancak bu kez ırkçılar mekandan çıkarıldı. Bavyera Erlangen'de "Yabancılar dışarı" sloganları atan iki kişi hakkında soruşturma başlatıldı. Kuzey Ren-Vestfalya'daki Solingen'de ve Rheinland-Pfalz'daki Kröv köyünde de benzer ırkçı olaylar yaşandı.

Irkçılık spora da bulaştı

Hessen Kupası finalinde Kickers Offenbach taraftarları, Türk Gücü Friedberg taraftarını kışkırttı. Bir Kickers taraftarı Nazi selamı verdi ve "Yabancılar dışarı" sloganları atıldı. Friedberg oyuncularının kramponları ve formaları yedek kulübesinden çalındı. Frankfurt Emniyet Müdürlüğü, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Aşırı sağcı konseri polis engelledi

Rheinland-Pfalz'da aşırı sağcılar tarafından düzenlenmek istenen bir konser polis tarafından engellendi. Polis, yasaklı müzik parçalarının çalınacağı ve anayasa karşıtı sloganların atılabileceği yönünde ihbar aldıktan sonra konseri düzenlemeye çalışan gruba müdahale etti. Katılımcılar hakkında anayasa aykırı semboller kullanmak ve halkı kışkırtmak gibi suçlardan cezai işlemler başlatıldı.

'Nazilerin dost yüzü' AfD'den ihraç edildi

AfD'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri lider adayı Maximilian Krah, partinin Merkez Karar Yürütme Kurulu'ndan istifa etti. AfD Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Teşkilatı ise, Matthias Helferich'i, kendisini "Nazilerin dost yüzü" olarak nitelendiren açıklamaları nedeniyle partiden ihraç etti. Helferich, bu kararın hukuki dayanağı olmadığını savundu.

Geri Dön 28 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN