Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Nisan 2024 Çarşamba

Tesla, Almanya’da 400 kişiyi işten çıkaracak

ABD merkezli elektrikli otomobil üreticisi Tesla, Almanya'nın başkenti Berlin yakınlarında yer alan Grünheide'deki fabrikasında çalışan 400 kişiyi işten çıkarmayı planlıyor.

Şirket, dünya genelinde elektrikli araçlara olan talebin azalması nedeniyle karşılaştığı zorluklara işaret ederek, bu adımın zorunlu değil, gönüllülük esasına dayalı olacağını belirtti. Tesla'nın bu kararı, fabrikada çalışan iş konseyi ile yapılan görüşmeler sonucunda alındı.

Grünheide'deki Tesla fabrikasında 12 binin üzerinde kişi istihdam ediliyor ve geçtiğimiz haftalarda fabrikanın 300 geçici çalışanıyla yollarını ayırdığı duyurulmuştu. Tesla'nın sahibi Elon Musk, şirketin küresel çapta iş gücünü yaklaşık yüzde 10 oranında azaltmayı hedeflediğini açıklamıştı.

SPD'li bakan: İşten çıkarma kararı orantılı

SPD'li Brandenburg Ekonomi ve Çalışma Bakanı Jörg Steinbach, Tesla'nın işten çıkarma kararının, şirketin geniş iş gücüne kıyasla orantılı olduğunu ifade etti. Buna karşın, Brandenburg Eyalet Parlamentosu Sol Parti Başkanı Sebastian Walter, Tesla'nın işten çıkarma duyurusunu, şirketin Almanya'daki gelecekteki olası adımlarının bir başlangıcı olarak değerlendirdi. Walter, Alman yasalarının toplu işten çıkarmaları engellediğini ve eyalet hükûmetinin bu duruma kayıtsız kalmaması gerektiğini vurguladı. Walter, Tesla'da güvenli ve iyi ücretli endüstriyel işlerin henüz sağlanamadığını belirtti.

Geri Dön 24 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN