Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Haziran 2023 Cuma

Temmuz ayında neler değişecek?

Almanya, temmuz ayına bir dizi değişiklikle girecek. Emekli maaşlarına zam gelecek, bakım reformu yürürlüğe girecek. İşte temmuz ayında Almanya'yı bekleyen değişiklikler...

Temmuz ayında neler değişecek?

Emekli maaşları zamlanacak: Almanya’daki yaklaşık 21,2 milyon emeklinin maaşları, 1 Temmuz 2023 itibarıyla Doğu eyaletlerinde yüzde 5,9; Batı eyaletlerinde yüzde 4,4 zamlanacak. Bu artışla, Doğu ve Batı arasındaki emekli maaşı eşitsizliği, planlandığından bir yıl erken dengelenmiş olacak. 

Bakım reformu yürürlüğe girecek: Birçok çalışan, 1 Temmuz itibarıyla, uzun süreli bakım sigortasına daha yüksek katkı payı ödemek zorunda kalacak. Çalışanların ödediği bakım sigortası primi, bu tarihten itibaren yüzde 3,05’ten yüzde 3,4’e (çocuğu olmayanlar için yüzde 4’e) çıkacak. Bu, brüt 3 bin avro kazanan ortalama bir çalışanın aylık geliri 12,75 avro düşmesine yol açacak. Hükûmet, bu şekilde, bakıma muhtaç kişilere 2024’ten itibaren daha fazla bakım desteği ödemeyi planlıyor. 

Bürgergeld’de değişiklikler:1 Ocak 2023 itibarıyla Hartz IV sosyal yardımının yerini alan Bürgergeld’de, 1 Temmuz’dan itibaren bazı değişiklikler yürürlüğe girecek. ‘Einkommensfreigrenze’, yani gelir muafiyet limiti yükselecek; Bürgergeld alırken bir yandan çalışan ve aylık geliri 520 ila 1.000 avro arasında olan kişiler, artık bu gelirin yüzde 20’si yerine yüzde 30’unu elinde tutabilecek. Bu, Bürgergeld alanlar için aylık ortalama 48 avroluk bir artış anlamına gelecek. Üniversite öğrencileri ve Ausbildung yapanlar ise, hali hazırda Minijob işlerde çalışarak aylık 520 avroya kadar kazanabiliyor, ve bu kazançları, aldıkları Bürgergeld miktarını etkilemiyor. 

Borçlular için haciz muafiyeti artacak: Borçlu olanlar için haciz muafiyeti, aylık net 1.399 avrodan 1.499 avroya çıkarılacak. Nafaka ödemekle yükümlü olmayan borçlular, sosyal yardımlar dahil aylık gelirleri bu miktarı aşmadığı sürece hacizden muaf olacak. Nafaka ödeyenler içinse bu sınır daha yüksek olacak. 

Elektronik reçete uygulaması başlayacak: 1 Temmuz itibarıyla, hastalar için kağıt reçetenin yerini büyük ölçüde e-reçeteler alacak. Hastalar, sigorta kartlarıyla eczanelerde e-reçetelere kolaylıkla erişebilecek. Sağlık Bakanı Lauterbach’a göre, temmuz sonuna kadar ülkedeki eczanelerin yüzde 80’i e-reçete seçeceğini sunabilecek. Ancak kağıt reçete de kaldırılmayacak; isteyen hastalar kağıt reçete kullanmaya devam edebilecek.

Gaz depolama ücreti artacak: Gaz depolama harcı, 1 Temmuz’dan itibaren megavat saat başına 59 sentten 1,45 avroya yükselecek. Dört kişilik bir aile, yılda ortalama 30 avro daha fazla ödeyecek. Bu ek ücret, geçen sene enerji krizi nedeniyle hayata geçirilmişti. 2024 başında yeniden zamlanması bekleniyor. 

REWE, kağıt broşür uygulamasını sonlandıracak: Perakende zinciri REWE, iklimi koruma stratejisi çerçevesinde, kağıt broşür üretmeyi bırakacak. Broşürlerin yerini, dijital reklamlar alacak.

Maestro işlevi değiştirilecek: Bankalar, eski adıyla EC kartı olarak bilinen ciro kartlarını temmuz ayından itibaren artık çıkarmayacak. ‘Maestro’ sembollü banka kartları şu anda geçerliliğini yitirmeyecek, ancak 2027’ye kadar değiştirilmeleri gerekecek. 

Geri Dön 30 Haziran 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN