Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Mart 2024 Salı

'Tembel işsizlerin' Bürgergeld’i kesilecek

Eyaletler Meclisi'nde alınan karara göre, kendilerine sunulan işi kabul etmeyenlerin Bürgergeld'i 2 ay süreyle kesilecek.

Almanya'da uygulamaya giren Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) ile ilgili tartışmalar devam ederken, Eyaletler Meclisi, iş tekliflerini reddeden bireyler için önemli bir karar aldı. Bu yeni düzenlemeyle, kendilerine sunulan işi kabul etmeyip çalışmayan bireylerin Bürgergeld'i 2 ay süreyle kesilecek. CDU gibi partiler, bu sürenin yetersiz olduğunu belirterek, yardımın kalıcı olarak kesilmesini savunuyor. 

FDP Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Christoph Meyer, artık işbirliği yapmayan ve makul iş tekliflerini reddeden bireylerin destek alamayacağını belirtti. Şu anda, 5 milyonun üzerinde kişi Bürgergeld'den yararlanıyor ve bu sert reformun, destek alanların sayısını azaltması bekleniyor. Yaptırım, bütçeyi yılda yaklaşık 170 milyon avro rahatlatacak. Ancak, Federal Anayasa Mahkemesi'nin 2019'da aldığı karar nedeniyle, Jobcenter'ın desteği en fazla yüzde 30 oranında kesmesine izin veriliyor.

Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, çoğunluğu yardımlardan yararlanan bireylerin yapıcı bir şekilde çalıştığını, ancak tüm teklifleri reddeden bireylerin daha sert sonuçlarla karşı karşıya kalacağını belirtti. Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü'nden Ekonomist Prof. Dr. Ronnie Schöb, daha çok çalışmanın, daha az devlet desteği alınması nedeniyle bazen daha az kazanca yol açabileceğini ifade etti.

Geri Dön 26 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN