Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
11 Temmuz 2023 Salı

“Tazminatı önceki bakan ödesin”

CSU'lu eski Ulaştırma bakanı Andreas Scheuer'ın aldığı karar sonrası Almanya 243 milyon avro tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Trafik Işığı, tazminatın bir kısmını eski bakandan almak istiyor.

2019 yılında Avrupa Adalet Divanı, CSU'lu eski Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer tarafından dayatılan otoyol vergisi uygulamasının yabancı araç sahiplerine karşı ayrımcılık olduğunu belirterek iptal etmişti. Bu karar sonucunda Almanya, 243 milyon avro tazminat ödemek zorunda kalmıştı. Şimdi ise Scheuer'e karşı rücu davası açılması için hukuki şartlar inceleniyor. Trafik Işığı Hükûmeti ve Vergi Mükellefleri Derneği, tazminatın bir kısmını Scheuer'den talep etmeye yönelik bir talepte bulunuyor.

Federal Ulaştırma Bakanı Volker Wissing, ödenecek tazminat miktarını "acı bir meblağ" olarak nitelendirerek, bu paranın altyapı yatırımları için kullanılması gerektiğini ve tazminat için harcanmasının üzüntü verici olduğunu ifade etti. Wissing, "Böylesine ciddi bir siyasi hatanın bedelini sadece vergi mükelleflerinin ödememesi gerektiğini düşünüyorum. Hukuki durumu dikkatlice inceleyeceğiz" şeklinde konuştu.

Yeşiller Partisi Federal Meclis Üyesi Anton Hofreiter ise Scheuer'i binek araç geçiş ücreti projesinin başarısızlığından ve bekleyen ödemelerden doğrudan sorumlu tuttuğunu belirtti.

Vergi Mükellefleri Derneği Başkanı Reiner Holznagel ise sorumluluk incelemesini umut verici olarak değerlendirdi ve vergi parasının israf edildiği durumlarda bu tür bir yaklaşımın kural haline getirilmesi gerektiğini söyledi. Holznagel, benzer bir incelemenin Berlin Havaalanı veya Federal Meclis binaları gibi uzun süren projeler için de yapılmasını umduğunu belirtti. Ayrıca, daha etkili denetimler yapabilmek için Ceza Kanunu'nun zimmete para geçirme suçunu da içerecek şekilde genişletilmesi gerektiğini ifade etti.

CSU'lu eski Ulaştırma Bakanı Andreas Scheuer ise eleştirilere karşı kendini savundu. Bavyera medya grubuna verdiği demeçte Scheuer, proje başarısız olduğu için en çok kendisinin kızgın olduğunu ve eleştirileri ciddiye aldığını söyledi. Ancak aynı zamanda kendisinin ve partisinin hedef alınmasını eleştirdi. Scheuer, "Bu sadece Scheuer veya CSU'nun projesi değil. Federal hükûmet, Federal Meclis, Eyaletler Meclisi ve Cumhurbaşkanı, ben Federal Bakan olduğum dönemden önce yasaları geçirdi. Yasaları uygulamak benim görevimdi" şeklinde konuştu.

Geri Dön 11 Temmuz 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN