Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
07 Haziran 2024 Cuma

Tatile çıkacaklar dikkat: Çocuk pasaportu artık yok

Almanya'da çocuk pasaportu uygulaması kaldırıldı. Artık çocuklar da yetişkinler gibi çipli pasaport almak zorunda. Türkiye için Alman kimlik kartı yeterli ancak Türk kimliği ile giremezsiniz.

Yaz tatilinde çocuklarıyla yurt dışında tatil yapmayı planlayan ailelerin acele etmesi gerekiyor. Almanya, 1 Ocak 2024'ten itibaren mevcut çocuk pasaportlarını yürürlükten kaldırmış ve yılbaşından bu yana çocuk pasaportu vermeyi durdurmuştu. Artık çocukların doğdukları andan itibaren geçerli bir pasaporta ihtiyacı var. Çünkü birçok ülke çipsiz çocuk pasaportunu tanımıyor. Türkiye için Alman kimlik kartı yeterli (Ancak Türk kimliği ile giremezsiniz)

AB sınırları içinde seyahat için yetişkinler gibi çipli kimlik kartı yeterli olsa da, AB dışına seyahat etmek için çipli bir normal pasaport gerekiyor. Çipsiz olan çocuk pasaportları, elektronik güvenlik özellikleri eksik olduğu için kaldırıldı. 

Mevcut çocuk pasaportları, geçerlilik süresi bitene kadar kullanılabilir ancak giriş yapılan ülkenin bu belgeyi tanıması şart değil. Bu nedenle, seyahatten önce Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinden kontrol edilmesi tavsiye ediliyor.

AB içinde ve Norveç, İzlanda, İsviçre, Lihtenştayn ve Türkiye gibi bazı ülkelere seyahat için kimlik kartı yeterli. 1 Ocak 2024'ten bu yana 16 yaş altındaki çocuklara da çipli kimlik kartı veriliyor.

24 yaş altındaki kişiler için normal pasaport ücreti 37,50 avro ve 6-7 hafta içinde hazır oluyor. Acil durumlarda 69,50 avro karşılığında 3-4 gün içinde Express pasaport alınabilir. Geçici pasaport (Vorläufiger Reisepass) ücreti ise 26 avro ve bu belge resmi kurum tarafından hemen veriliyor ancak en fazla bir yıl geçerli. Giriş yapılan ülkeler tarafından reddedilebilme riski de var.

Geri Dön 07 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN