Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da yılın en sıcak günü - 26 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mart 2024 Cuma

Tarihin en sıcak şubat ayı yaşandı

Almanya, kaydedilen en sıcak şubat ayını yaşarken, 2023/24 kış mevsimi 1881'den bu yana en sıcak kışların üçüncüsü olarak tarihe geçti. 

Tarihin en sıcak şubat ayı yaşandı

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD) tarafından yapılan açıklamaya göre, bu kışın ortalama sıcaklığı 4,1 derece olarak ölçüldü, bu değer 1961-1990 referans döneminin ortalamasından 3,9 derece daha yüksek. Meteorolog Christian Herold, alışılmadık derecede ılıman bahar havasının önümüzdeki günlerde de süreceğini, ancak gelecek haftanın biraz daha serin geçeceğini, yine de kışın geri dönüşünün beklendiğini belirtti.

Kuraklık sona erdi

Aynı dönemde Almanya genelinde metrekare başına ortalama 270 litre yağış düştüğü ve bu miktarın ülke çapındaki ortalama yağış miktarının yüzde 50 üzerinde olduğu kaydedildi. Helmholtz Çevre Araştırmaları Merkezi Kuraklık Araştırmaları Başkanı Andreas Marx, uzun süredir devam eden kuraklığın sona erdiğini ve artık Almanya genelinde kuraklığın bir sorun olmadığını açıkladı. Ancak Saksonya, Brandenburg ve Mecklenburg-Vorpommern'in doğusunda bölgesel toprak kuruluğunun devam ettiği belirtildi.

Polen ve kene uyarısı

Ülkede sıcaklıkların hafta sonu 18 dereceye kadar çıkacağı öngörülüyor. Polenlerin erken dönemde etkili olduğunu belirten Meteorolog Dominik Jung, bitkilerin normalden daha erken çiçek açtığını ve doğanın yaklaşık üç hafta erken çiçeklendiğini söyledi. Klimatolog Dr. Karsten Brandt ise, hafta sonu doğu Almanya'da 18 dereceye, batıda ise 14 dereceye kadar sıcaklık beklendiğini, bu nedenle açık alanlarda kenelere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Geri Dön 01 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN