Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
10 Nisan 2024 Çarşamba

Suç oranları arttı, fatura yabancılara kesildi

Almanya'da yayımlanan Kriminal Suç İstatiği Raporu gündemdeki yerini koruyor. Özellikle göçmenlerle ilgili tartışma yeniden alevlendi.

Suç oranları arttı, fatura yabancılara kesildi

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, Eyalet İçişleri Bakanları Konferansı Başkanı ve Brandenburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Stübgen ile Federal Kriminal Dairesi Başkanı (BKA) Holger Münch, Berlin'de 2023 yılı Kriminal Suç İstatistiği Raporu'nu kamuoyuna sundu.

Rapora göre, 2023 yılında Almanya'da işlenen suç sayısında bir önceki yıla kıyasla yüzde 5,5'lik bir artış gözlemlendi. Bu artışla birlikte toplam suç sayısı 5 milyon 940 bine ulaştı. Şiddet içeren suçlarda ise artış daha da dikkat çekiciydi. Bu tür suçların sayısı yüzde 8,6 artarak 214 bin 99'a yükseldi ve son 15 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Şiddet içerikli suçlarda, gençlere yönelik suçlarda ve yabancılar tarafından işlenen suçlarda artış görüldü.

Bakan Faeser, raporda yer alan bulgulara ilişkin yaptığı değerlendirmede, hukuk devletinin şiddete karşı sert önlemler alması gerektiğini vurguladı. Faeser, sıfır tolerans politikası çerçevesinde hızlı yargılama ve somut cezaların uygulanmasını savundu. Yabancı uyruklu suçluların da Almanya'yı daha hızlı terk etmesi gerektiğini belirten Faeser, katı sınır dışı etme kurallarının uygulanması gerektiğini kaydetti.

Brandeburg Eyaleti İçişleri Bakanı Michael Stübgen ise yabancı şüphelilerin sayısındaki artışın endişe verici olduğunu, ancak bunun genel bir şüpheye yol açmaması gerektiğini söyledi. Stübgen, milyonlarca yabancının Almanya'da suç işlemeden yaşadığını ve göçün güvenliğin azalmasına yol açtığının kabul edilemez olduğunu ifade etti. Siyasetçilerin bu duruma tepki göstermesi ve ülkeyi terk etmek zorunda olan suçluların sınır dışı edilmesi gerektiğini savunan Stübgen, entegrasyonun göçmen suçlarıyla mücadelenin en iyi yolu olduğunu, ancak bunun için yeni gelenlerin sayısının kontrol altında tutulması gerektiğini vurguladı.

Raporda dikkat çeken bir diğer nokta ise toplumun giderek gaddarlaşması. Bu durum, siber zorbalık gibi çevrimiçi suçlarda da kendini gösteriyor. Siber zorbalığın, mağdurların internetin anonimliği ve erişimi içinde çok sayıda saldırganın insafına bırakılmış olması nedeniyle hayatın her alanında ciddi sonuçlara yol açtığı belirtildi.

“Göç sınırlısın, sosyal yardımlar azaltılsın” çağrısı

Ana muhalefetteki Birlik (CDU/CSU) partileri de rapor sonrası göçün sınırlandırılması çağrısında bulundu. Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann, yasadışı göçün kontrol altına alınması gerektiğini savunurken, CSU'lu Politikacısı Augsburger Allgemeine'ye yaptığı açıklamada kontrolsüz göçün güvenlik durumunu olumsuz etkilediğini söyledi. Birlik (CDU/CSU) Federal Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Alexander Throm ise Tagesspiegel'e verdiği demeçte, göçün sınırlandırılması, kontrollerin artırılması, sosyal yardımların ve ikamet haklarının kısıtlanması gerektiğini savundu.

Kuzey Ren Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul da göçün sonuçlarının göz ardı edilmemesi gerektiğini belirterek, "Almanya bir göç ülkesi, ancak ülkeye hangi insanların geldiğini bilmeliyiz" dedi. Reul, Bild'e verdiği demeçte, göçmenlerin travma veya radikalleşme geçmişi olup olmadığını ve tehlike oluşturmamaları için gözetim altında tutulmaları gerektiğini vurguladı. CDU'lu siyasetçi, göçün beraberinde getirdiği sorunlara değinilmezse işlerin daha da kötüye gideceğini ve aşırı partilere olan güveni artıracağını savundu.

Saksonya İçişleri Bakanı Armin Schuster (CDU) ise Tagesspiegel'e yaptığı açıklamada, yabancılar arasındaki suç oranının artmasının entegrasyon koşullarının ne kadar gergin olduğunun bir kanıtı olduğunu ve mülteciler için acilen bir üst göç sınırına ihtiyaç olduğunu söyledi.

Koalisyon ortağı FDP'nin Genel Başkan Yardımcısı Wolfgang Kubicki de Tagesspiegel'e verdiği demeçte, suç istatistiklerinin endişe verici olduğunu ve özellikle de şiddet içeren suçlarda yabancıların oranının daha yüksek olduğuna dikkat çekti. Kubicki, gelişmelerin göç üzerindeki kontrolü yeniden ele almamız gerektiğini gösterdiğini savundu.

SPD İçişleri Uzmanı Sebastian Hartmann ise "artan şiddet eylemlerine karşı bir strateji" belirlenmesi gerektiğini ve suçluların cezalandırılması gerektiğini vurguladı. Hartmann, Almanya'da yaşayan herkesin hukuk sistemine saygı duyması gerektiğini söyledi.

Faeser: Utanmadan yabancı suçlardan konuşmalıyız

Bild gazetesine konuşan İçişleri Bakanı Nancy Faeser (SPD), "Utanmadan ve kızmadan yabancı suçlular hakkında konuşmalıyız" dedi ve artan göç oranının daha fazla suça yol açtığını itiraf etti. Faeser, “Artan şiddetin hiçbir gerekçesi, hiçbir mazereti yok” dedi.

Özdemir: Suç işleyen ülkemizi terk etsin

Federal Tarım Bakanı Yeşiller Partili Cem Özdemir, X (Twitter) hesabında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

Suç istatistiklerinin bizi düşündürmesi lazım. Almanya’ya korunmak için kaçarak gelen ve burada suç işleyen biri hoşgörü bekleyemez. Bu kişilerin tekrar ülkemizi terk etmesi gerekiyor. Bunu toplumsal bir sorun olarak küçümseyemezsiniz.

Partisinden Özdemir’e tepki

AB Milletvekili Erik Marquardt, X'te Federal Bakan’a "Sorunun ele alınması gerekiyor, ancak basit çözümler sorunu hiçbir zaman gerçekten çözmedi, aksine daha da kötüleştirdi. Bunların toplumsal sorunlar olması önemsizleştirme değil. Başka ne gibi sorunlar olabilir ki?” dedi. Yani Marquardt, göçmenler arasındaki yüksek suç oranının nedeni olarak sosyal sorunların (örneğin mali durum, eğitim) olduğunu savunurken; Özdemir, bunun son derece yüksek suç oranlarını açıklama konusunda yeterli olmadığını söylüyor. 

Baden-Württemberg CDU Eyaleti Milletvekili Andreas Deuschle, anlaşmazlığı Yeşiller'in göç konusundaki belirsiz tutumunun kanıtı olarak değerlendirdi.  Deuschle, “Yeşiller artık göçü, kontrolleri ve sınırlamaları düzenleyen her şeyi engellemeye son vermeli. Yeşiller de sonunda yabancı suçları gerçek bir sorun olarak kabul etmeli; aksi takdirde federal hükümet bu durumu artık kontrol altına alamayacak ve insanlar demokrasimize olan güvenlerini kaybedecekler.” dedi.

CDU'lu siyasetçi Jens Spahn ise, şiddete yol açan etkenler arasında “kültürel” etkilerin de olduğunu söyledi. Bild’e konuşan Spahn "Pek çok göçmen bize tamamen farklı toplumlardan, tamamen farklı kültürel koşullarla geliyor. Ve çoğu zaman temelde hiçbir devlet şiddeti ve düzeninin bulunmadığı ve barış içinde bir arada yaşamanın artık pek bilinmediği ülkelerden. Bunlar, Almanya'daki göçmenlerin muhtemelen davranışlarını şekillendiriyor ve bu da suç istatistiklerine yansıyor” dedi.

Polis Suç İstatistikleri'ne (PKS) göre, 2023 yılında genç suç şüphelileri arasındaki yabancıların sayısında patlama yaşanıyor.

Geri Dön 10 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN