Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Aralık 2023 Cumartesi

Su yükseliyor: Meteorolojiden sel uyarısı

Almanya'nın güneyinde, geçen haftaki kar kaosunun ardından şimdi de fırtına ve su baskınları bekleniyor.

Su yükseliyor: Meteorolojiden sel uyarısı

Alman Meteoroloji Dairesi (DWD), dokuz bölgede sağanak yağış ve su baskını konusunda uyardı. Kırmızı alarm verilen bu bölgelerde, kar yağışının da geri gelmesi bekleniyor. 

Bavyera'da Tuna Nehri'nde ve Rheinland-Pfalz'da Ren Nehri'nde su seviyesi normalin üzerine çıktı. Bavyera eyaletinin Kelheim bölgesindeki Tuna Nehri'nde ve Deggendorf'tan Passau'ya kadar olan bölgede hala kırmızı alarm uyarısı devam ediyor.

Ren boyunca kıyı bölgeler su altında kalacak

Rheinland-Pfalz Eyalet Çevre Dairesi tarafından yapılan açıklamada, şiddetli yağmur ve ani sıcaklık artışının karları eritmesi nedeniyle Ren Nehri'nde su seviyesinin yükseldiği ve bugün (16 Aralık Cumartesi) en yüksek seviyeye ulaşacağı belirtildi. Ren Nehri boyunca kıyı bölgelerin su altında kalması bekleniyor.

Karlsruhe yakınlarındaki Maxau bölgesinde perşembe sabahı su seviyesi en yüksek seviye olan 8,4 metreye ulaştı. Bu da su seviyesinin istatistiksel olarak her 5 yılda bir meydana gelen sel seviyesinde olduğu anlamına geliyor.

Vatandaşlara tedbirli olma çağrısı

Germersheim Bölge Yöneticisi Fritz Brechtel (CDU), "Neyse ki sular yeniden batıyor ve herhangi bir ciddi sorun yaşamadık" dedi ancak yine de vatandaşları taşkın yataklarına girmemeleri konusunda uyarmaya devam etti.

Perşembe günü Hannelore-Kohl-Promenade ve Rheingalerie'nin aşağı kıyısının bazı kısımları su altında kaldı. Ren Nehri'nin kıyılarına durdurma kirişleri yerleştirildi. Ancak önümüzdeki günlerde başka bir su baskını beklenmiyor.

Mainz'da da su seviyesi 5,5 metreye ulaştı ve su baskını seviyesine bugün ulaşılması bekleniyor.

Sel tahmin merkezine göre, Yukarı Ren'den gelen sel dalgası ve Moselle'den gelen akışın artması nedeniyle Orta Ren'deki su seviyeleri yükselmeye devam ediyor. Bugün için Kaub göstergesinde ve Koblenz'de yaklaşık 6 metrelik bir yükseklik bekleniyor. Bu da, istatistiksel olarak 2 yılda bir meydana gelen bir sel seviyesi olacak.

Geri Dön 16 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN