Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Aralık 2023 Perşembe

Su baskını endişesi ve tahliyeler sürüyor

Aşağı Saksonya ve Thüringen eyaletlerinde şiddetli yağışlar nedeniyle yaşanan su baskınları, bazı bölgelerde insanların evlerinden tahliye edilmesine yol açtı.

Özellikle Aşağı Saksonya'nın Rinteln kenti ve Thüringen eyaletinin Windehausen beldesi bu durumdan ciddi şekilde etkilendi. Rinteln'de 100'den fazla, Windehausen'de ise yaklaşık 400 kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Heringen Belediye Başkanı Matthias Marquart, bölgenin tehlikeli olduğunu belirterek Windehausen'de elektrik kesintisi yaşandığını, beldenin ulaşıma kapalı olduğunu ve sabit telefon hatlarının çalışmadığını ifade etti. Ayrıca, bölgedeki tuvaletlerin de kullanılamaz hale geldiğini ve halka bölgeden ayrılmaları için çağrı yapıldığını bildirdi. Bu çağrıya uyarak, Windehausen'de yaşayan 500 kişiden 400'ü evlerini terk etti.

Heringen Belediyesi, Windehausen beldesine girişlerin yasaklandığını ve sadece kurtarma ekiplerinin bölgeye girebileceğini duyurdu. Aşağı Saksonya'nın Goslar bölgesinde bulunan Okertal barajında su seviyesinin en yüksek noktaya ulaştığı ve Oker Nehri'nin taşma ihtimaline karşı Braunschweig'de bazı yolların kapatıldığı belirtildi. Rinteln'de ise 108 kişi tahliye edildi, birçok evin bodrum katını su bastı ve itfaiye ekipleri su baskınlarına karşı mücadele etti.

Celle kentinde de yoğun yağışlar nedeniyle nehirlerin su seviyesi arttı, bazı evlerin bodrum katları su altında kaldı ve bölge insansız hava araçlarıyla izlendi. Oldenburg, Northeim ve Leer gibi birçok bölgede de itfaiye ekipleri ve gönüllüler su baskınlarına ve artan nehir su seviyelerine karşı mücadele etti.

Geri Dön 28 Aralık 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN