Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Aralık 2023 Pazartesi

Stuttgart 21 projesinde maliyet şoku

Almanya'nın Stuttgart kentinde, 2010 yılında başlayan ve 4,1 milyar avroya mâl olması planlanan S21 projesi hâlen bitmedi ve maliyet 11 milyar avroya yükseldi.

Almanya'nın Baden-Württemberg eyaletinin başkenti Stuttgart'ta 2010 yılında yapımına başlanan ve 4,1 milyar avroya mal olması planlanan 'Stuttgart 21' tren yolu ve istasyonu projesinin maliyeti, 11 milyar avroya yükseldi. Yıllardır bitmeyen projenin maliyetinin artmasında, inşaat sektöründeki fiyat artışları ve projeye ortak olan şirketlerin ihale bedellerini yüzde 100 ila yüzde 200 arasında artırmaları etkili oldu.

Baden-Württemberg Ulaştırma Bakanı Winfried Hermann, projenin maliyetinin artmasının 'beklenmedik' olduğunu belirterek, "Elde olan eski planları yırtıp attık" dedi. Hermann, projeye ortak olanların ödemelerle ilgili olarak kendi aralarında mahkemelik olduklarını da söyledi.

Projenin detayları

Stuttgart 21 projesi, şehrin ulaşım sistemini yeraltına taşımayı amaçlıyor. Proje kapsamında, farklı güzergâhlara dönük toplam 57 kilometre uzunluğunda tüneller, 4 yeni durak ve Stuttgart ana tren istasyonu inşa edilecek.

Projenin ilk etabı olan 'S21' kısa adıyla bilinen ve Stuttgart ile Ulm'ü birbirine bağlayacak hızlı tren hattının 2019 yılında tamamlanarak trafiğe açılması planlanıyordu. Ancak, projenin maliyetinin artması ve inşaatın uzaması nedeniyle bu hedefe ulaşılamadı.

Hızlı tren hattında olduğu gibi Stuttgart'taki ana tren istasyonunun inşasının da devam ettiği, en erken 2025 yılında tamamlanmasından ve maliyetin daha da artmasından hareket edildiği belirtildi. Açılışın 2026 yılına sarkabileceği bile ileri sürüldü.

Geri Dön 11 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN