Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
16 Şubat 2024 Cuma

SPD’li Barley: AB, nükleer bombaya sahip olmalı

SPD’nin AP seçimleri için liste başı adayı Katarina Barley, AB’nin nükleer silahlanmasına yeşil ışık yaktı. Bunun üzerine Almanya'da nükleer tartışması başladı.

SPD’li Barley: AB, nükleer bombaya sahip olmalı

SPD'nin Avrupa Parlamentosu seçimleri için liste başı adayı Katarina Barley, Almanya ve Avrupa'nın savunma yeteneği üzerine tartışmalara neden olan açıklamalarda bulundu. ABD'nin eski Başkanı Donald Trump'ın NATO yükümlülüklerini yerine getirmeyen üyeleri korumama tehdidi sonrası, Avrupa'nın kendi nükleer caydırıcılığını geliştirme ihtimaline işaret etti. Barley, bu durumun AB'nin nükleer silahlanmasına yeşil ışık yakabileceğini belirtti ve Avrupa Ordusu oluşumunun önemini vurguladı.

SPD ve Sol Parti tepkili

Bu açıklama, SPD ve Sol Parti'den eleştirilere neden oldu. SPD dış politika uzmanı Ralf Stegner, Avrupa'nın ortak nükleer silahlara ihtiyacı olmadığını, bu durumun Avrupa güvenliğine zarar vereceğini dile getirdi.

Sol Parti lideri Marin Schirdewan, nükleer silahlanmanın dünyayı daha güvensiz hâle getireceğini savundu ve gerilimi azaltma politikasının önemini vurguladı. Fransa, İngiltere'nin AB'den ayrılmasıyla AB'nin tek nükleer gücü hâline geldi ve diğer AB ülkeleriyle nükleer caydırıcılık üzerine görüşmeler teklif etti.

CDU açıklık istedi, CSU nükleere destek verdi

CDU Meclis Grup Başkanvekili Johann Wadephul, Avrupa'nın nükleer caydırıcılığına ilişkin tartışmaların somut bir temeli olmadığını ifade etti ve Başbakan Olaf Scholz'dan konuya açıklık getirmesini istedi. CSU'nun Avrupa seçimlerindeki liste başı adayı Manfred Weber ise Avrupa'nın askeri güç olarak güçlenmesi gerektiğini, bunun nükleer silahları da kapsaması gerektiğini belirtti.

FDP lideri Christian Lindner ise, NATO'nun nükleer paylaşımının önemini savundu, Fransa ve İngiltere ile işbirliğinin artırılmasını önerdi.

Geri Dön 16 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN