Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
15 Şubat 2024 Perşembe

SPD: Muhafazakarlar ve liberaller aşırı sağ ile ittifak kurabilir

SPD'nin Avrupa Parlamentosu seçimlerinde liste başı adayı Katarina Barley, aşırı sağcıların muhafazakarlar ve liberallerle ittifak kurmasına karşı uyarıda bulundu.

CDU ve FDP Barley'nin iddiasını reddetti. FDP'nin liste başı adayı Marie-Agnes Strack-Zimmermann, Avrupa'daki liberaller ile aşırı sağcılar arasında bir işbirliğinin mümkün olmadığını söyledi. Strack-Zimmermann, Avrupa'daki liberallerin sağcı güçlerle net bir zıtlık oluşturduğunu, Fransız liberallerin Marine Le Pen'e karşı Emmanuel Macron'u desteklediğini ve Macar liberallerin de Viktor Orban'a karşı mücadele ettiğini ifade etti. Barley ise, geçmişte EPP grubunun ve Liberallerin AB Parlamentosu'nda aşırı sağcılarla sık sık birlikte oy kullandıklarını hatırlattı.

Avrupa Birliği'nin 27 üye ülkesinde yaklaşık 350 milyon seçmenin oy kullanma hakkı bulunuyor ve bu seçmenler, 6-9 Haziran 2024 tarihlerinde düzenlenecek seçimlerde 10. Avrupa Parlamentosu'nun 705 üyesini belirleyecek. Bu seçimler, Avrupa Birliği'nin yasama organı olan ve AB bütçesini onaylayan Avrupa Parlamentosu için her beş yılda bir yapılıyor. Son seçimler Mayıs 2019'da gerçekleşmişti. Seçimlerle birlikte AB Komisyonu ve AB Konseyi başkanları da yenilenecek.

Geri Dön 15 Şubat 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN