Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Aralık 2023 Cumartesi

SPD anketlerde dibe vurdu ama başkanlar aynı kaldı

SPD'nin anketlerdeki hızlı düşüşüne rağmen, dün başlayan Kurultay'dan değişim çıkmadı. Eş başkanlar Esken ve Klingbeil, delegelerin oylarıyla 'güven' tazeledi.

Almanya'da Sosyal Demokrat Parti (SPD)'nin 3 günlük kurultayı, "Almanya. Daha iyi. Adil" sloganıyla dün başladı. Kurultayda, SPD Eş Başkanları Saskia Esken ve Lars Klingbeil, yeniden seçilmek için yarıştı. Esken, oylamaya katılan 585 delegeden 483'ünün desteğini alarak yeniden eş başkan seçildi. Klingbeil ise 585 delegeden 501'inin desteğini alarak güven tazeledi.

Eş başkanlar CDU'yu hedef aldı

Kurultayda konuşan Esken ve Klingbeil, Hristiyan Demokrat Partisi (CDU)'yu hedef aldı.

Klingbeil, CDU lideri Friedrich Merz'i, devletin iklim açısından nötr ve dijital modernizasyona yatırım yapmada aktif rolünü reddeden neoliberal bir "1990'ların ekonomi politikasını" somutlaştırmakla suçladı. Klingbeil, "Dünün Friedrich'i, hiçbir zaman ülkemizin geleceği olmayacak" dedi.

Esken de, "(Merz) Ucuz bir manşetin başarısı uğruna ülkeyi bölmeye niyetli. Bunun adı sorumsuzluk. Merz'in CDU'su tüm zamanların en popülist muhalefeti oldu" dedi.

Sosyal kesintilere karşı çıktılar

Esken, Birliğin ve Hür Demokrat Partisi'nin (FDP) sosyal kesinti taleplerini bir kez daha reddetti. Esken, "Sosyal devletimizden vazgeçmeyeceğiz" dedi. Her iki eş başkan da bütçe krizi ile mücadelede borç freninin gevşetilmesini savundu.

SPD anketlerde dibe vurdu

ARD adına Infratest dimap tarafından yapılan son anket, koalisyon hükûmetinin ve Başbakan Olaf Scholz'un halk nezdinde güven kaybı yaşadığını ortaya koydu.

Ankete göre, koalisyonun büyük ortağı SPD'nin oy oranı kasıma göre 2 puan gerileyerek yüzde 14'e düştü. Yeşiller oylarını 1 puan artırarak yüzde 15'e çıkarırken liberal FDP'nin oyları yüzde 4'te sabit kaldı. Böylece, SPD, ankette yüzde 15 oy alan Yeşiller'in bile gerisine düştü. Anketin en büyük kazananı ise yüzde 2 puanlık artışla yüzde 32'ye yükselen CDU/CSU koalisyonu oldu.

Hükûmetten memnun olmayanların oranı ise kasıma göre 6 puan artarak yüzde 82'ye yükseldi. Böylece 'Infratest dimap' şirketinin anket tarihinde bir federal hükûmetle ilgili 2010 yılından sonra kaydedilen en düşük sonuç çıkmış oldu.

ARD tarafından yapılan son anket, Almanların sadece yüzde 20’sinin Başbakan Olaf Scholz'un çalışmalarından memnun olduğunu ortaya koydu. Scholz'un Başbakanlık görevine uygun olduğunu düşünenlerin oranı da 20 puan birden azalarak yüzde 27 olarak kaydedildi. Böylece Scholz, Deutschlandtrend anketinin yapılmaya başladığı 1997 yılından bu yana, en düşük memnuniyet oranına sahip Şansölye oldu.

Geri Dön 09 Aralık 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN