Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Mayıs 2024 Cuma

Spahn: Hilafet isteyen Afganistan'a gidebilir

CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn, "Hilâfette yaşamak isteyen Afganistan'a tek yönlü uçak bileti alabilir" açıklamasında bulundu.

Hamburg'da geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen ve 'hilâfet' çağrısında bulunulan gösteriye yönelik tepkiler devam ediyor. CDU/CSU Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Jens Spahn, Augsburger Allgemeine gazetesine yaptığı açıklamada, Almanya'da gerici bir İslam anlayışının giderek yaygınlaştığını belirtti. Spahn, bu durumun birkaç yıl daha devam etmesi hâlinde, konuya açık fikirlilikle yaklaşılmazsa, ülkenin sert bir uyanışla karşılaşabileceğini ifade etti.

Spahn ayrıca, yabancı fonlarla desteklenen cami cemaatlerinin Yahudilere, 'kâfir' olarak iddia edilen kişilere ve kadın-erkek eşitliğine karşı vaaz vermesinin kabul edilemez olduğunu vurguladı. CDU'lu siyasetçi, "Hilâfette yaşamak isteyen herkes, Afganistan veya İran'a tek yön bilet alabilir" şeklinde konuştu.

Ayrıca, Spahn Müslüman dernekleriyle iş birliği içinde bir 'Avrupa İslamı' vizyonu oluşturulmasını savundu. Almanya'ya ait olabilecek ve gerçekten ait olmak isteyen bir İslam anlayışı için bir master planın gerekliliğine işaret etti.

SPD: Hilafet derneği yasaklansın

SPD'li Duisburg Belediye Başkanı Sören Link, Bild gazetesine verdiği demeçte, demokratik yasaların bazen, ortak değerleri ayaklar altına almak isteyenleri koruduğunu belirtti. Hamburg'daki yürüyüşü düzenleyen "Muslim Interaktiv" derneği, Berlin ve Kuzey Ren-Vestfalya'da da faaliyet gösteriyor. NRW Anayasayı Koruma Dairesi, derneğin Müslümanları Batı toplumundan ve anayasal devletten ayırmaya çalıştığını ve hilafetin getirilmesiyle tüm sorunların çözülebileceğini savunduğunu ifade etti.

Belediye Başkanı Link, bu tür grupların acilen yasaklanması gerektiğini vurgulayarak, antidemokratik derneklerin var olma hakkının olmadığını belirtti. Bu açıklama, Hamburg'daki SPD ve Yeşiller'in, CDU'nun aşırılık yanlısı derneklerin federal düzeyde yasaklanması yönündeki kampanya önerisine karşı oy kullanmalarıyla çelişiyor.

Geri Dön 03 Mayıs 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN