Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
31 Ağustos 2023 Perşembe

Sosyal yardım, asgari ücretten hızlı artıyor

Almanya'da, asgari ücretle çalışanların gelecek yılki maaş artışı, hiç çalışmayan ve sosyal yardım alan kişilere göre daha az olacak.

Yeni adıyla 'Vatandaşlık Parası', yüzde 12 artışla aylık 563 avroya yükselecek. Sosyal yardım ise 1 Ocak 2024'ten itibaren aylık 61 avro artışla gelecek.

Buna karşılık, asgari ücretle çalışanların saat ücreti Ocak 2024'ten itibaren sadece 41 sent artarak 12,41 avroya çıkacak. Bu, yüzde 3,4'lük nispeten küçük bir artışa işaret ediyor. Yani, günlük sekiz saat (ayda 160 saat) asgari ücretle çalışanların brüt ücreti 65,60 avro artacak. Vergi sınıfı 1'e sahip çocuksuz bekar bir kişinin net olarak eline geçen ek para ise sadece 50 avro civarında olacak. Bu da, Vatandaşlık Parası (Bürgergeld) alan bir kişiden 6 avro daha az demek.

"Çalışanlar, çalışmayanlardan daha fazla gelire sahip olmalı"

CDU'lu Jens Spahn, Bild'e yaptığı açıklamada "Eğer sosyal yardım paketi, milyonlarca çalışanın ücret artışından daha büyükse, bu yanıltıcı bir işaret olur. Çalışanlar, çalışmayanlardan daha fazla gelire sahip olmalıdır. Şu anki durumda, dört kişilik bir aile, Bürgergeld ile ortalama 2 bin 311 avro alıyor" dedi. Spahn, "Vatandaşlık parası" (Bürgergeld) alan kişilerin teklif edilen işi sürekli olarak reddetmeleri durumunda, daha belirgin mali sonuçlarla karşılaşmaları gerektiğini vurgulayarak, herkesin çalışması gerektiğini söyledi. Sosyal sistemin bu basit prensibe göre daha güçlü bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini ifade etti.

Alman Fırıncılık Merkez Birliği'nden Michael Wippler ise Bürgergeld artışına eleştiri getirdi. Wippler, Vatandaşlık Parası'ndaki artışın, vasıflı işçi eksikliği yaşandığı bir dönemde yanıltıcı bir mesaj verdiğini belirterek, insanları işe döndürmek için teşviklere odaklanılması gerektiğini söyledi.

Federal İş Ajansı verilerine göre Almanya'da, iş gücüne katılabilecek durumda olan yaklaşık 3,9 milyon kişi Vatandaşlık Parası ile geçinirken, yaklaşık 6 milyon çalışan ise asgari ücret alıyor.

Geri Dön 31 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN