Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
26 Mart 2024 Salı

Sosyal Dernek: Minijob yasaklansın

Sosyal Dernek (VdK) Başkanı Verena Bentele, Almanya'da 'minijob' olarak bilinen ve aylık 538 avroya kadar olan düşük ücretli işlerin yasaklanması gerektiğini savundu.

Bentele, bu işlerde çalışanların sosyal güvenlik primi ödeme zorunluluğundan muaf tutulmalarının, yaşlılıkta yoksulluğa yol açan bir durum oluşturduğu kanaatinde. Söz konusu muafiyet, düşük ücret sektörünü dolaylı olarak sübvanse ediyor ve bu durum, çalışanların emeklilik haklarının yetersiz kalmasına neden oluyor. 

NOZ'a konuşan Verena Bentele, bu tür işlerde çalışanların genellikle sağlık ve bakım sektörlerinde yoğunlaştığını, pek çok çalışanın yarı zamanlı çalışmayı tercih ettiğini ya da hızla iş değiştirdiğini belirtti. Ancak, dört günlük bir çalışma modeline geçilmesi halinde, sağlık sektöründen ayrılan 300 bin tam zamanlı çalışanın işe geri dönebileceği veya çalışma saatlerini artırabileceği öngörülüyor. Bu değişiklikle, sadece sağlık ve bakım sektörlerinde değil, kamu sektörü, çelik endüstrisi, kreşler ve okullar gibi alanlarda da personel sıkıntısının önüne geçilebileceği vurgulandı.

Sol Parti'nin raporuna göre, dört günlük bir çalışma haftasına geçiş, tam ücret telafisiyle mümkün olabilecek ve daha düşük iş stresi, sağlık sigortası şirketleri için daha düşük maliyetler anlamına gelecek. Ayrıca, İspanya'daki uygulamalara benzer şekilde, hükûmetin küçük işletmeler üzerindeki yükü geçici ücret sübvansiyonlarıyla hafifletmesi de öneriliyor.

Almanya'da 1 Ocak 2024'ten itibaren minijob işlerde çalışanlar için aylık kazanç üst sınırının 520 avrodan 538 avroya yükseltilmişti. Bu, yaklaşık 7,6 milyon minijob çalışanının vergiden muaf olarak bu miktarı kazanabileceği anlamına geliyor. Ancak, enflasyon göz önünde bulundurulduğunda, bu artışın yeterli olmadığına dikkat çekiliyor. Federal Çalışma Bakanlığı tarafından yaptırılan bir araştırmaya göreyse, mesleki dil kursunu tamamlayan göçmenlerin istihdam oranları düşük.

Geri Dön 26 Mart 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN