Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
11 Temmuz 2024 Perşembe

Son 10 yılın iflas rekoru kırıldı

Almanya'da, yılın ilk yarısında yaklaşık 11 bin iflas vakası kaydedildi ve son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaşıldı.

Almanya'da iflas eden orta ve büyük ölçekli şirketlerin sayısı, enflasyon, zayıflayan talep, artan maliyetler ve faiz oranları nedeniyle bu yılın ilk yarısında 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 41 arttı. Handelsblatt'ın, şirketlere yeniden yapılandırma hizmeti sağlayan Falkensteg verilerine dayandırdığı habere göre, 2024'ün ocak-haziran döneminde yıllık cirosu 10 milyon avronun üzerinde olan 162 şirket iflas başvurusunda bulundu.

Bu iflas oranı, yeniden yapılandırma uzmanlarının yılın başında bekledikleri yüzde 30'luk artışı önemli ölçüde aştı. Yılın ilk yarısında iflas eden şirketler arasında Münih merkezli Avrupa'nın üçüncü büyük tur operatörü FTI, büyük mağaza zinciri Galeria ve moda şirketi Esprit gibi önde gelen isimler de bulunuyor.

İflas dalgasından en çok etkilenen şirketler

Emlak şirketleri, otomotiv tedarikçileri ve makine mühendisliği şirketleri iflaslardan özellikle etkilendi. Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya’da artan iflasların nedenleri arasında Covid-19 salgınının etkileri, enflasyon, artan enerji ve malzeme maliyetleri ve zayıflayan talep gösteriliyor. Küresel krizler, zayıf ekonomik beklentiler ve yüksek faiz oranları, yeniden yapılandırma ve zor durumdaki şirketlere yatırım yapmayı giderek daha cazip hâle getiriyor.

Yeniden yapılandırma şansı da azalıyor

Habere göre Almanya’da sadece daha fazla iflas yaşanmıyor, zor durumdaki şirketlerin kendilerini başarılı bir şekilde yeniden yapılandırma şansları da giderek azalıyor. İflas davası açıldıktan sonra faaliyetlerini durdurmak zorunda kalan şirketlerin sayısı artıyor.

Kredi kuruluşu Creditreform, yılın ilk yarısında ülkede yaklaşık 11 bin iflas vakası kaydedildiğini ve bunun son 10 yılın en yüksek seviyesine ulaştığını açıkladı.

Alman ekonomisi, 2 yıllık durgunluk döneminin ardından yılın ilk çeyreğinde yüzde 0,2 büyüme kaydederek teknik resesyona girmekten kıl payı kurtulmuştu. Alman ekonomisi, özellikle imalat sektöründeki kalıcı zayıflık nedeniyle kırılganlığını koruyor. Alman hükümeti, 2024 için daha önce yüzde 0,2 olarak açıklanan resmi büyüme beklentisini, 24 Nisan'da "hafif konjonktürel iyileşme işaretleri" ile revize ederek yüzde 0,3'e yükseltmişti.

Geri Dön 11 Temmuz 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN