Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mart 2024 Perşembe

Solingen'de kundaklama: 2'si çocuk, 4 Türk öldürüldü

Solingen'de 2'si çocuk 4 Türk kökenli Bulgaristan vatandaşının öldüğü yangının kundaklama olduğu belirlendi. Savcılık olayı soruşturuyor.

Solingen'de kundaklama: 2'si çocuk, 4 Türk öldürüldü

Almanya'nın Kuzey Ren-Vestfalya eyaletindeki Solingen şehrinde, 24 Mart'ı 25 Mart'a bağlayan gece bir apartman dairesinde çıkan yangın sonucunda, yangın yerinde yapılan incelemelerde yangın hızlandırıcı madde izlerine rastlanıldı. Bu bulgulara dayanarak yangının kundaklama olduğu belirlendi. Olayla ilgili olarak Wuppertal Savcılığı tarafından yapılan açıklamada, yangında hayatını kaybedenlerin aynı aileden olduğu ve Türk kökenli Bulgaristan vatandaşları olduğu ifade edildi; aile bireylerinden 3 aylık ve 5 yaşında iki çocuk ile birlikte toplam 4 kişinin yaşamını yitirdiği, 9 kişinin ise çeşitli derecelerde yaralandığı aktarıldı. 

Yangının başladığı eski binanın merdiven boşluğunda bulunan kalıntılar üzerinde yapılan incelemeler, yangının kasten çıkarıldığına işaret etti. Ahşap merdiven boşluğunda çıkan yangının 'baca etkisi' ile hızla yayıldığı ve çatıya sıçradığı belirtildi. Wuppertal Savcısı Heribert Kaune-Gebhardt, yaptığı açıklamada, ellerinde olayla ilgili 'yabancı düşmanlığı saiki olduğunu gösteren' bir kanıt bulunmadığını ifade etti.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosluğu olaya ilişkin yaptığı açıklamada, yangının detaylarının bir an önce soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını talep etti. Açıklamada, hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifalar dilendi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Solingen'de yaşadıkları apartmanda dün sabaha karşı çıkan yangında hayatını kaybeden Bulgaristan Türkü soydaşlarımıza Allah'tan rahmet, acılı yakınlarına başsağlığı, yaralılara ise acil şifalar diliyoruz. Söz konusu yangının mahiyetinin bir an evvel soruşturularak açıklığa kavuşturulmasını önemle temenni ediyoruz. Bu kapsamda Başkonsolosluğumuz ilgili makamlarla temasta kalmaya devam edecektir.

SPD'li Solingen Belediye Başkanı Tim Kurzbach, olayın şehir için bir yas günü olduğunu belirterek, vatandaşlardan pencerelerine ışık koymalarını istedi. Kuzey Ren-Vestfalya İçişleri Bakanı Herbert Reul ise, yangında hayatını kaybedenlerin aileleriyle birlikte olduklarını ifade ederek, yaralılara acil şifalar diledi.

Solingen Faciası

Solingen'de, 29 Mayıs 1993'te, Genç ailesinin Untere Werner Caddesi'ndeki evleri kundaklanmış ve saldırıda; Gürsün İnce (28), Hatice Genç (19), Gülistan Öztürk (12), Hülya (9) ve Saime Genç (5) hayatını kaybetmişti.

Kundaklama sırasında 24 yaşında olan Markus G., 16 yaşındaki Felix K., 17 yaşındaki Christian R. ve 20 yaşında olan Christian B. 10 ila 15 yıl hapis cezalarına çarptırılmış ve hapis cezalarını çektikten sonra tahliye edilmişti.

Geri Dön 28 Mart 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN