Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
29 Temmuz 2023 Cumartesi

Söder’in dil sınavı önerisine tepki

Bavyera Başkanı Markus Söder, yeni eğitim yılından itibaren eyalette ilkokula başlayacak öğrencilerin zorunlu dil sınavına tabi tutulmasını planlıyor. 

CSU'lu Söder, bu sınavı geçemeyen öğrencilerin, ilkokul öncesinde bir yıl hazırlık sınıfına gitmelerini önerdi. Özellikle göçmen kökenli çocukların dil problemi yaşadığını ileri süren CSU lideri, "Dile hakimiyet, başarılı bir entegrasyonun ön koşuludur." ifadesini kullandı.

Ancak Söder, Bavyera Kültür Bakanı Michael Piazolo ve eğitim sendikaları tarafından konuya ilişkin görüşleri alınmadığı için sert eleştirilere maruz kaldı. Bavyera Kültür Bakanı Piazolo, çocukların dil seviyelerinin zaten ilkokula başlamadan önce test edildiğini ve eyalette 30 binden fazla öğrenciye okul öncesinde Almanca dil desteği verildiğini hatırlatarak bu noktada iş birliğine hazır olduklarını ifade etti.

Bavyera Öğretmenler Birliği Başkanı Simone Fleischmann, projeye iş birliği yapabileceklerini ancak göçmen kökenli çocukları ayrıştırmaya yönelik bir amacın söz konusu olmaması gerektiğini vurguladı. Alman Eğitim ve Bilim Sendikası Bavyera Başkanı Martina Borgendale ise bu tarz uygulamalarla çocukların ayrıştırılmaması gerektiğini savunarak dil eğitimine ihtiyacı olan çocuklar için ilkokulda Almanca ders saatlerinin artırılması önerisini sundu.

Yeşiller Partisi Eğitim Uzmanı Gabriele Triebel de Söder'i populizm yapmakla suçluyor ve göçmen kökenli çocukların ayrıştırılmasının yerine artan öğretmen açığıyla mücadele edilmesi gerektiğini ifade etti.

AfD'li Oskar Atzinger ve Bavyera Başbakan adayı Martin Böhm ise göçmen kökenli çocuklar için ayrı sınıflar önerisiyle benzer düşünceleri dile getirdi. SPD eyalet sözcülüğü, ilkokul öncesinde zaten dil testleri yapıldığını belirtirken, FDP Milletvekili Matthias Fischbach ise Söder'i oy avcılığı yapmakla eleştirildi ve öğretmen açığına odaklanılması gerektiğini belirtti.

Geri Dön 29 Temmuz 2023 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN