Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
23 Nisan 2024 Salı

Söder: Benzinli ve dizel araçların yasaklanması saçmalık

CSU lideri Markus Söder, benzin ve dizel motorlu araçların yasaklanmasına tepki gösterdi. Söder, kararı "Saçmalık" olarak nitelendirdi.

Söder: Benzinli ve dizel araçların yasaklanması saçmalık

Bavyera Başbakanı ve CSU lideri Markus Söder, Avrupa Birliği'nin 2035 yılından itibaren benzin ve dizel motorlu yeni araç satışlarını yasaklama planını sert bir dille eleştirdi. Söder, Avrupa'nın otomobil sektöründe atılan bu adımı, dünya çapında başarıya sahip Alman otomobil üreticilerine zarar verecek bir karar olarak nitelendirdi.

Söder: AB'nin bu teknolojiyi terk etme kararı saçmalık

Bild gazetesine verdiği demeçte Söder, içten yanmalı motor üretiminde dünya lideri olan Alman otomobil üreticilerinin bu alandaki başarılarını vurguladı ve AB'nin bu teknolojiyi terk etme kararını "saçmalık" olarak tanımladı. Ayrıca, elektrikli araç alımına verilen devlet desteğinin kaldırılmasını da eleştiren Söder, yasaklama ve kesinti yerine teşvik ve desteklemenin önemini vurguladı.

Önceden 'yasaklansın' diyordu

Söder, geçmişte içten yanmalı motorların yasaklanmasını savunan bir isimdi ve 2007'de hidrojen ve hibrit teknolojilerine geçişin önemini dile getirmişti. Ancak, INSA araştırma şirketinin yaptığı bir ankete göre, Alman halkının yüzde 61'i 2035'ten itibaren içten yanmalı motor yasağını desteklemiyor ve sadece yüzde 24'lük bir kesim bu yasağı olumlu buluyor.

"Yasak yerine teşvik" önerisi

Alman otomobil sektörünün önde gelen isimlerinden Ekonomist Prof. Dr. Ferdinand Dudenhöffer da, içten yanmalı motor yasağı yerine elektrikli araçlara daha fazla destek verilmesi gerektiğini belirtiyor. Dudenhöffer, Almanya'nın önemli ekonomik sektörlerini zayıflatmak yerine güçlendirmesi gerektiğini ifade ediyor.

Geri Dön 23 Nisan 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN