Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Ocak 2024 Cuma

Siyasete güven yerlerde

Almanya'da yapılan bir anket, Almanların siyasi kurumlara duyduğu güvenin önemli ölçüde azaldığını ortaya koydu.

RTL ve n-tv televizyonları ile Stern dergisi adına Forsa araştırma şirketi tarafından yapılan ankete göre; Almanların yüzde 81'i polis ve doktora, yüzde 74'ü Anayasa Mahkemesine ve yüzde 53'ü Alman ordusuna güveniyor.

Beş kişiden yalnızca biri hükûmete güveniyor

Ancak Federal Meclise, hükûmete, başbakana ve siyasi partilere olan güven ciddi ölçüde azaldı. Federal Meclis'e duyulan güven yüzde 32'ye, hükûmete duyulan güven yüzde 21'e, başbakana duyulan güven ise yüzde 20'ye geriledi. Başbakan Olaf Scholz'a duyulan güven, bir önceki ankete göre 13 puan düşerek yüzde 20'ye ulaştı.

Sosyal medya ve reklamcılara güven yok

Almanların en az güven duyduğu kurumlar ise sosyal medya ve reklam ajansları oldu. Ankete katılanların yüzde 3'ü sosyal medyaya, yüzde 3'ü ise reklam ajanslarına güvendiğini ifade etti.

Radyoya güven yüksek, televizyona düşük

Ankete katılanların yüzde 50'si radyo yayınlarına güven duyduğunu ifade ederken bu oranın yazılı basın için yüzde 41, televizyon yayınları için yüzde 27 olması dikkati çekti.

Geri Dön 05 Ocak 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN