Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
26 Haziran 2024 Çarşamba

Şirket iflaslarında rekor kırıldı

Almanya'da yılın ilk 6 ayında 11 bin şirket iflas etti. Bu miktar, son 10 yılın en yüksek seviyesi olarak kayıtlara geçti.

Şirket iflaslarında rekor kırıldı

Almanya'da kurumsal iflasların sayısı, 2024'ün ilk 6 ayında zayıf ekonomi nedeniyle yıllık bazda neredeyse yüzde 30 arttı. Creditreform'un araştırmasına göre, yaklaşık 11 bin şirket iflas etti ve bu, son 10 yılın en yüksek seviyesi. Creditreform Ekonomik Araştırmalar Başkanı Patrik-Ludwig Hantzsch, "Şirketler 2024'ün ilk yarısında 2023'teki durgunluk, devam eden krizler ve zayıf ekonomik kalkınma ile mücadele ediyor. Birçok şirket artık ayakta kalamıyor" dedi. Creditreform, iflasların yıl boyunca artacağını öngörüyor.

Şirketler borç batağında, on binlerce insan işsiz kaldı

Birçok şirketin borç sorunu var ve kötü ekonomik durum nedeniyle ödeme yükümlülüklerini karşılamakta zorlanıyor. Bu nedenle, yılın ilk yarısında daha fazla orta ve büyük ölçekli şirket iflas başvurusunda bulundu. En bilinen iflaslar arasında Galeria Karstadt Kaufhof ve FTI-Touristik bulunuyor.

Creditreform, Ocak ve Haziran ayları arasında yaklaşık 133 bin çalışanın iflastan etkilendiğini tahmin ediyor. Geçen yılın aynı döneminde bu sayı 125 bindi. Ancak Hantzsch, iflas yasasının odak noktasının şirketlerin ve işlerin yeniden yapılandırılması ve sürdürülmesi olduğunu belirtti. 

Tüketiciler arasındaki iflasların sayısı da yılın ilk yarısında arttı. Creditreform, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 6,7 artışla 35 bin 400 dava kaydetti.

IWH: Şubat ayında iflas rekoru kırıldı

Leibniz Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü (IWH) ise şubat ayında 1.193 şirketin iflas ettiğini ve bunun 2016 yılından bu yana en yüksek rakam olduğunu bildirdi. IWH, önümüzdeki aylarda da iflasların yüksek seviyelerde devam edeceğini öngörüyor. Şubat ayında iflaslar, ocak ayına göre yüzde 11 ve bir önceki yılın şubat ayına göre yüzde 43 arttı.

Alman şirketler Çin karşısında rekabet edemiyor

Alman Solarnative GmbH, dünyanın en küçük invertörünü geliştirerek güneş enerjisine geçişte öncü bir rol üstlenmişti. Ancak, şirket iflas başvurusunda bulundu ve 130 çalışanı bu durumdan etkilenecek. Solarnative GmbH, 2024 yılında akıllı enerji sistemini de hayata geçirmişti, ancak yeterli yatırımcı ilgisini çekemedi. Şirket, Avrupa'daki diğer birçok firma gibi Çin'den gelen "dumping fiyatlardan" şikâyetçiydi.

Hessen eyaletinde Kassel, Kriftel ve Hofheim'da faaliyet gösteren Solarnative'nin iflas sürecinde çalışanlarının nasıl etkileneceği henüz netleşmedi. 

Çinli tedarikçilerin sübvansiyonlu ucuz ürünleri, Alman güneş enerjisi şirketlerini zor durumda bırakıyor. Çin modülleri kalite açısından Avrupa markalarından geri kalmazken, fiyat rekabeti Alman şirketleri zor durumda bırakıyor. 

İsviçreli Meyer Burger Almanya'dan çekilirken, Solarwatt Dresden'de modül üretimini durdurdu. AB Komisyonu, Çin'den gelen ürünlere karşı cezai tarifeler uygulanıp uygulanmayacağını araştırıyor.

Geri Dön 26 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN