Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da kiralara tavan fiyat - 18 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
26 Haziran 2024 Çarşamba

Sigorta primleri artacak!

Almanya'da emeklilik, sağlık ve bakım sigortası katkı paylarının önümüzdeki 10 yıl içinde dörtte bir oranında artması bekleniyor. 

Sigorta primleri artacak!

Geçtiğimiz hafta Zorunlu Yasal Sağlık Sigortaları Birliği (GKV), yükselen harcamalar nedeniyle katkı paylarının ciddi oranda artabileceği uyarısında bulunmuştu. Sigorta şirketi DAK-Gesundheit adına IGES Enstitüsü tarafından yapılan hesaplamalara göre, yasal sağlık sigortası olanları önümüzdeki yıllarda büyük prim artışları bekliyor. Önümüzdeki 10 yılda sigorta primlerinin yüzde 16,3'ten yüzde 19,3'e çıkması öngörülüyor.

Örneğin, ayda brüt 2 bin 500 avro kazanan bir çalışan, bugün ayda 203,75 avro prim öderken, 10 yıl içinde bu miktar 241,75 avroya çıkacak. Bu da yıllık 456 avro ek mali yük demek. Aylık 4 bin avro brüt geliri olan bir çalışan ise şimdi ayda 326 avro öderken, zam sonrası 386 avro ödeyecek ve bu da yılda 720 avro daha fazla ödeme anlamına geliyor.

DAK: İşverenler için maliyet şoku, çalışanlar içinse hırsızlık

DAK Başkanı Andreas Storm, politikacıları etkili bir şekilde müdahale etmeye ve sağlık sigortası primlerindeki artışı önlemeye çağırdı. Bild gazetesine konuşan İşveren Birlikleri Federasyonu Başkanı Steffen Kampeter, sosyal güvenlik primlerinin artmaya devam ettiğini ve politikacıların buna seyirci kaldığını belirterek, bu durumun işverenler için maliyet şoku, çalışanlar için ise net bir hırsızlık olduğunu söyledi. Kampeter, maliyetleri düşürecek reformların acilen gerektiğini vurguladı.

Hesaplamalara göre, sosyal güvenlik primlerinin önümüzdeki yıllarda şu şekilde artması bekleniyor:

- Emeklilik sigortası: 2035'e kadar yüzde 3,7 puan artacak

- Bakım sigortası: 2030'a kadar yüzde 0,7 puan artacak

- İşsizlik sigortası: 2027'ye kadar yüzde 0,1 düşecek, 2035'e kadar yüzde 3,0 puan artacak

Sonuç olarak, DAK verilerine göre, sosyal sigortanın brüt ücretler içindeki payı (sağlık, emeklilik, bakım ve işsizlik sigortası primleri) 10 yılda toplam 7,5 puan artarak yüzde 48,6'ya çıkacak (bugünkü oran yüzde 40,9).

Geri Dön 26 Haziran 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN