Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
01 Mart 2024 Cuma

Sığınmacıların zorunlu çalıştırılması önerisi

Almanya'da, mültecilerin saatte 80 sent ücretle zorunlu olarak çalıştırılması talebinin ardından tartışmalar yaşanıyor.

Almanya Bölge Yönetimler Birliği, ülkede bulunan tüm sığınmacıların çalışma zorunluluğuna tâbi olması gerektiğini öne sürdü. Birlik Başkanı Reinhard Sager, devlet yardımlarının koşullu olması gerektiğini savunarak, Federal hükûmetten Sığınmacılara Yardım Yasası'nda değişiklik yapılmasını talep etti. Sager, uzun süre Almanya'da yaşayan sığınmacıların hem hayır işlerinde hem de özel şirketlerde çalışmalarına izin verilmesi gerektiğini belirtti. Bu öneri, özellikle personel sıkıntısı çeken yerlerde sığınmacıların iş gücü olarak değerlendirilmesini amaçlıyor.

Thüringen’den destek gecikmedi

Thüringen CDU Başkanı Mario Voigt, Bild'e verdiği demeçte bu öneriyi destekleyerek, Almanya'da toplumla dayanışma içinde olan herkesin karşılığında bir şeyler vermesi gerektiğini ifade etti. Voigt, mültecilerin erken işe başlamasının entegrasyon ve ülkeye katkı açısından önemli olduğunu vurguladı.

CDU'lu Saksonya-Anhalt Eyalet Başbakanı Reiner Haseloff, mevcut yasanın mültecilerin zorunlu çalışmasına izin verdiğini ve bu durumun entegrasyona katkı sağlayacağını ifade etti.

Heil: Çalışma zorunluluğu sürdürülebilir değil

Bild'e konuşan Federal Çalışma Bakanı Hubertus Heil, belediyelerin sığınmacılara toplum hizmeti yapma zorunluluğu getirebileceğini ancak sürdürülebilir işgücü piyasası entegrasyonunun farklı yöntemlerle sağlanması gerektiğini vurguladı. Alman Otel ve Restoranlar Birliği (DEHOGA), mültecilerin sosyal güvenlik katkı payına tabi işlerde çalıştırılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.

Yeşiller: Mülteciler zaten çalışmak istiyor

Yeşiller Partisi ise, mültecilerin zorunlu çalıştırılmasına karşı çıkarak, düzenli istihdamın teşvik edilmesi gerektiğini savundu. Parti, mültecilerin vasıfsız işlere sıkıştırılmasının hem ekonomiye hem de topluma zarar vereceğini belirtti. 

Yeşiller Partisi Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Andreas Audretsch, mültecilerin basit işlerde çalışmak zorlamak yerine, insanların düzenli istihdama kavuşturulması için daha fazla çaba gösterilmesini gerektiğini söyledi. RND’ye konuşan Audretsch, "İnsanların düzenli işe erişimini zorlaştırmak ve aynı zamanda planlı bir ekonomide onları vasıfsız işlere hapsetmek; şirketlere, mültecilere ve bir bütün olarak bütün topluma zarar verir" dedi.

Pek çok şirketin çaresizce işçi aradığını söyleyen Audretsch, "Birçok mülteci çalışabilir ve çalışmak istiyor. Çalışma yasaklarının kaldırılması konusunda önemli ilerleme kaydedildi. Şimdi sıra, bunları pratikte uygulamaya geldi. İnsanları işe yerleştirmek yüksek öncelik olmalı; sahadaki herkes buna konsantre olmalı" dedi.

Ne olmuştu?

Saale-Orla Belediyesi'nde mültecilerin saatlik 80 sent ücretle çalıştırılması teklif edilmişti. Yeni Saale-Orla İlçe Kaymakamı Christian Herrgott, bu planla yaklaşık 150 mülteciyi sokak temizliği, çit kesme, kar küreme gibi işlerde çalıştırmayı hedefliyor. İşleri reddeden mültecilere yaptırım uygulanması gerektiğini belirten Herrgott, bu uygulamanın mültecilerin topluma katkı sağlaması ve dil becerilerini geliştirmesi açısından önemli olduğunu savundu.

Geri Dön 01 Mart 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN