Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Haziran 2024 Cumartesi

Sığınmacılara nakit ödeme 50 avroyla sınırlanacak

Almanya'da eyalet başbakanları, sığınmacılara ayda en fazla 50 avro nakit ödeme yapılmasını sağlayacak "ödeme kartı" uygulaması konusunda anlaştı. Uygulamaya tepkiler de var.

Ayrıca, federal hükûmetten iltica prosedürlerinin transit ve üçüncü ülkelere kaydırılmasına yönelik somut modeller geliştirilmesi talep edildi. Başbakan Olaf Scholz, "Süreci devam ettirme konusunda kesin olarak mutabakata varıldı" dedi. Anlaşmaya göre, federal hükûmet, aralık ayına kadar üçüncü ülke düzenlemesine ilişkin somut modeller geliştirecek.

Hessen Eyaleti Başbakanı Boris Rhein, 16 eyalet başbakanının nakit ödeme sınırı üzerinde anlaştığını belirtti. Rhein, "Bu konuda hemfikir olmamız çok önemli bir işaret" dedi. Bavyera Başbakanı Markus Söder ise göçü sınırlamak için daha sert önlemler alınmasını istediğini vurguladı. Ancak eyaletler, federal hükûmetten üçüncü ülke düzenlemeleri için somut önerilerde bulunmasını istemek dışında başka bir konuda anlaşmaya varamadılar.

Federal İçişleri Bakanı Nancy Faeser, eyalet başbakanları ve Başbakan Scholz arasındaki istişarelere katılarak üçüncü ülke düzenlemelerine ilişkin uzman incelemesinin sonuçlarını sunacak.

Ödeme kartı nasıl çalışacak?

Ödeme kartı verilmesi sürecinin temmuz ayı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. Pek çok şehir ve belediye bu sistemi şimdiden uygulamaya başladı. Sığınmacılara Yardım Yasası kapsamında bu kartlara toplam 460 avro yatırılıyor, ancak kartın kullanımı bölgeden bölgeye farklılık gösteriyor. Nakit çekme, dijital fonksiyonlar ve online alışveriş imkanı gibi özellikler değişkenlik arz ediyor. Bu kartlarla para transferi yapılamıyor.

Bölgeden bölgeye değişiklik gösteriyor

Geçtiğimiz kasım ayında, Bavyera ve Mecklenburg-Vorpommern dışındaki 14 eyalet ve federal hükûmet, ödeme kartı sistemini uygulamaya koyma konusunda anlaşmıştı. Rheinland Pfalz'daki Pirmasens bölgesinde mülteciler ayda 150 avro nakit çekebilirken, Hamburg ve Bavyera'da bu limit 50 avro. Hannover'de ise mülteciler, karta yatırılan paranın tamamını nakit olarak çekebiliyor.

Pirmasens Belediyesi tarafından verilen "SocialKart" adlı kart, Almanya genelinde ve online alışverişlerde kullanılabiliyor. Ancak Thüringen'in Schmalkalden-Meiningen bölgesinde kartla online alışveriş veya havale mümkün değil. Hamburg'da ise kart akıllı telefonla dijital olarak da kullanılabiliyor.

"Sosyal yardımlar sığınmacıların gelmesinde belirleyici faktör değil"

Siyaset Bilimci ve Federal Hükûmet Entegrasyon ve Göç Danışma Konseyi Başkanı Prof. Dr. Hans Vorländer, sosyal yardımların sığınmacıların Almanya'ya gelmesinde belirleyici bir faktör olmadığını, güvenli bir ortam, mesleki fırsatlar ve kişisel bağlantıların daha önemli olduğunu belirtti.

Mülteci derneklerinden eleştiri

Mülteci dernekleri, ödeme kartını eleştiriyor. Pro Asyl Sözcüsü Tareq Alaows, kartın ayrımcı ve damgalayıcı olduğunu, etkilenenlerin günlük yaşamını zorlaştırdığını söyledi. Hannover Belediye Başkanı Belit Onay (Yeşiller), şehrinde nakit sınırı olmadan ödeme kartı uyguladıklarını belirterek mültecilerin katılımını sağladıklarını ifade etti. 

Kızıltepe: Mültecilere verilen nakit miktarı artırılmalı

Berlin Çalışma ve Sosyal İşler Senatörü Cansel Kızıltepe (SPD), mültecilere verilen nakit miktarının artırılması gerektiğini savundu ve bu miktarın insani mülteci politikası anlayışına uymadığını söyledi. Berlin Belediye Başkanı Kai Wegner (CDU) ise, tüm eyaletlerin ödeme kartı konusunda uyumlu bir yol izlemeleri gerektiğini belirtti.

SPD, Yeşiller ve Sol Parti'den tepki

SPD Meclis Grubu İç Politika Sözcüsü Martin Matz, nakit çekme miktarının kısıtlanmasının sorunları çözmeyeceğini ifade etti. Yeşiller Berlin Eyalet Başkanı Philmon Ghirmai ve Sol Parti Sözcüsü Elif Eralp, MPK'nin ödeme kartı kararını eleştirerek Berlin'in göç politikasının sağa kaydırıldığını iddia etti.

Geri Dön 22 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN