Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
28 Mayıs 2024 Salı

Siemens ve Mercedes 4 günlük çalışmaya karşı

Siemens ve Mercedes yöneticileri, haftada 4 günlük çalışma modeline karşı çıktı. İki şirketin CEO'ları, çalışma saati kısıtlamasını desteklemediklerini açıkladı.

Almanya'da haftada dört gün çalışma modeli tartışılmaya devam ediyor. Siemens ve Mercedes'in yöneticileri, bu modele karşı çıkıyor. Siemens CEO'su Roland Busch ve Mercedes CEO'su Ola Källenius, çalışma saatlerinin kısaltılmasına karşı olduklarını F.A.Z.'ye yaptıkları açıklamalarda bir kez daha vurguladılar.

"Daha kısa çalışma saatleri ekonomik olarak sürdürülemez"

Siemens İnsan Kaynakları Sorumlusu Judith Wiese, Süddeutsche Zeitung’a yaptığı açıklamada, Almanya'nın yaşlanan nüfusu ve nitelikli işçi sıkıntısı nedeniyle daha kısa çalışma saatleri tartışmasının ekonomik açıdan sürdürülemez olduğunu belirtti. Wiese, Siemens çalışanlarının yüzde 40'ının 50 yaşın üzerinde olduğunu ve önümüzdeki 10 yıl içinde Almanya'da 20 bin yeni çalışana ihtiyaç duyacaklarını ifade etti. Ayrıca, yurt dışından vasıflı işçilere ihtiyaç duyduklarını da ekledi.

"Göçmenler olmadan bir araba bile yapılamaz"

Her iki yönetici de çalışanlarını, Avrupa seçimlerinde aşırılığa karşı hoşgörüye oy vermeye çağırdı. Mercedes CEO'su Källenius, "2024'te göçmen kökenli insanlar olmadan tek bir araba bile montaj hattımızdan çıkamaz" diyerek, ekonomik hayatta sosyal uyumun önemini vurguladı.

Geri Dön 28 Mayıs 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN