Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
24 Nisan 2024 Çarşamba

Servet vergisinin olmamasının maliyeti 73 milyar avro

Alman Vergi Adaleti Ağı'nın hazırladığı rapor, Almanya'da servet vergisi alınmamasının yıllık maliyetinin 73 milyar avro olduğunu ortaya koydu.

Almanya'da 1997 yılına kadar uygulanan servet vergisi, federal hükûmetin ülkedeki milyarderler hakkında resmi verilere sahip olmasını sağlıyordu. Ancak günümüzde, Almanya'da kaç milyarder olduğu konusunda kesin bir bilgi yok. Resmi istatistiklere göre, Alman nüfusunun en zengin yüzde 5'i, ülkenin servetinin neredeyse yarısına sahip. Federal hükûmet artık servet vergisi toplamıyor ve çok zengin bireylerin ödediği gelir vergisi oranı, orta sınıfa kıyasla çok daha düşük. Orta sınıf aileler, gelirlerinin yaklaşık yüzde 43'ünü vergi ve sosyal güvenlik primleri olarak öderken, çok zenginler yalnızca yüzde 26'sını vergi olarak ödüyor.

Servet vergisinin olmaması yılda 73 milyar avroya mâl oluyor

TAZ'ın Alman Vergi Adaleti Ağı'nın raporundan aktardığına göre; Almanya'da servet vergisinin olmaması yıllık 73 milyar avro gelir kaybına neden oluyor. Bu durum, federal hükümetin 20 milyar avro olarak tahmin edilen bütçe açığının üç katından fazla bir miktarı ifade ediyor. Eğer Almanya servet vergisini yeniden uygulamaya koyarsa, yıllık 73 milyar avro ek gelir elde edebilir.

İsviçre vergi modeli

İsviçre'de ise servet vergisi, toplam vergi gelirlerinin yüzde 7'sini oluşturuyor. Almanya'da benzer bir vergi olarak sadece Miras Vergisi bulunmakta ve bu da toplam gelirin yalnızca yüzde 1'ini temsil ediyor.

ETH Zürih Ekonomik Araştırma Merkezi'nden Isabel Martínez, İsviçre'deki milyoner ve milyarder ailelerin, şirket hisselerinden elde ettikleri gelirleri uygun şartlarda vergilendirebildiklerini belirtiyor. Özellikle bir İsviçre şirketinin hisselerinin en az yüzde 10'unu elinde bulunduran herkes, ayrıcalıklı vergilendirmeden yararlanabiliyor.

Berlin'deki Alman Ekonomi Araştırmaları Enstitüsü'nden Stefan Bach ise, büyük küresel şirketlerin ve süper zenginlerin, uluslararası vergi hukukunu şekillendirmede aktif rol oynadığını ve vergi yükünün büyük ölçüde küçük ve orta ölçekli işletmelerin üzerine yüklendiğini ifade ediyor. 

Geri Dön 24 Nisan 2024 Çarşamba Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN