Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
11 Aralık 2023 Pazartesi

Sendikalar uyardı: Bütçe krizi çözülmezse binlerce kişi işsiz kalabilir

Almanya'da devam eden bütçe krizi bir türlü çözülemiyor. Sendikalar, çözümsüzlüğün uzaması hâlinde binlerce kişinin işsiz kalacağına dikkat çekti.

Federal Anayasa Mahkemesi, kasım ayı ortasında, koronavirüsün sonuçları için planlanan kredilerin İklim ve Dönüşüm Fonu'na (KTF) yeniden tahsis edilmesinin kabul edilemez olduğunu açıkladı. Bu durum 60 milyar avroluk bir mali boşluk yarattı. 2024 federal bütçesi için bu miktar 17 milyar avroya denk geliyor.

Kriz, özellikle iş dünyasında endişe yaratıyor. Alman Sanayi ve Ticaret Birliği (BDI), hükûmetin krizi çözmesi için hızlı adımlar atması çağrısında bulundu.

Sendikalardan hükûmete uyarı

Sendikalar da krizin uzamasının Almanya için ciddi sonuçları olacağını belirtiyor. DGB Başkanı Yasmin Fahimi, "Yüzyılın görevlerini güvence altına almak için hızlı ve anayasal çözüm, ülkemizin yenilenmesinde nihayet frene basmak için Anayasa'da özel bir fon oluşturulmasıdır" dedi.

Fahimi, ayrıca enerji yoğun sektörler için rekabetçi elektrik fiyatlarının yanı sıra kamu sektörü yatırımlarının artırılması ve hızlı bir şekilde uygulanması için çok yıllı bir plan yapılması çağrısında bulundu.

Alman Maden, Kimya ve Enerji Sanayi Sendikası (IGBCE) Başkanı Michael Vassiliadis ise kamu kaynaklarını özel yatırımlarla birleştirilmesi gerektiğini belirterek, "Modernizasyona şimdi cesurca yatırım yapmazsak gelecek nesillere köhne bir ülke bırakacağız" dedi.

Sendikalar, krizin uzaması hâlinde Almanya'da endüstriyel göç ve binlerce iş kaybı yaşanabileceği uyarısında da bulundu.

Geçici bütçe riski kapıda

Almanya yeni yıla bütçesiz girme riskiyle karşı karşıya. Hükûmet ortakları uzun süren görüşmelerde uzlaşı sağlayamadı. Noel'e kadar uzlaşma olmazsa 'geçici bütçe' uygulamasına geçilebilir.

Ana sorun, Anayasa'da yer alan borç freninin acil durum nedeniyle askıya alınıp alınmayacağı. SPD ve Yeşiller bunu desteklerken, FDP karşı çıkıyor. Eğer koalisyon ortakları 2024 yılı bütçesi üzerinde anlaşamazsa, parlamento onayının ocak ayı sonrasına ertelenebileceği ve geçici bir bütçe uygulamasına geçilebileceği belirtiliyor.

Geri Dön 11 Aralık 2023 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN