Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Haziran 2024 Salı

Sel felaketinde bir Türk yaşamını yitirdi

Almanya'da şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen sel felaketinde, Münih'te 43 yaşındaki Türk vatandaşı Asuman Özen yaşamını yitirdi.

Sel felaketinde bir Türk yaşamını yitirdi

Münih yakınlarındaki Schrobenhausen beldesinde meydana gelen sel nedeniyle 43 yaşındaki Türk vatandaşı Asuman Özen hayatını kaybetti. Yetkililerin verdiği bilgiye göre, Özen'in evinin bodrum katını su basması sonucu itfaiye ekipleri su tahliye ve kurtarma çalışması yürüttü. Ancak, Özen'in bodrum katında hayatını kaybettiği belirlendi.

Üç baraj yıkıldı

Güney Almanya'da aşırı yağışların yol açtığı sel felaketi nedeniyle üç baraj yıkıldı. Birçok bölge sular altında kaldı ve yüzlerce kişi evlerinden tahliye edildi. 

Başbakan Scholz'dan yardım sözü

Bölgeyi ziyaret eden Almanya Başbakanı Olaf Scholz, selden etkilenen bölgelere federal hükümet olarak yardım sözü verdi. Bavyera Eyaleti Başbakanı Markus Söder ise durumun ciddi ve kritik olduğunu belirterek yardım çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kurtarma operasyonu ve kayıplar

Pfaffenhofen an der Ilm'de gerçekleşen sel felaketinde, kurtarma operasyonu sırasında lastik botun alabora olması sonucu üç itfaiyeciden biri hayatını kaybetti. Hafta sonu boyunca devam eden aşırı yağışların ardından bazı bölgelerde sular çekilmeye başladı ve su baskınlarının oluşturduğu hasarın onarılması için çalışmalar başlatıldı.

Rhein: Doğal afetler insanları mali yıkıma sürüklememeli

Hessen Başbakanı Boris Rhein, Almanya'nın güneyinde devam eden sel felaketinin yol açtığı hasarları göz önüne alarak, federal hükûmete doğal afetlere karşı zorunlu sigorta uygulaması çağrısında bulundu. Rhein, RND'ye yaptığı açıklamada, doğal afetlerin insanları mali yıkıma sürüklememesi gerektiğini belirtti ve federal hükûmetin bu konuda harekete geçmesi gerektiğini vurguladı. Eyalet başkanlarının, konuyu 20 Haziran'daki Eyalet Başbakanları Konferansı'nda tekrar gündeme getireceklerini duyurdu.

Audi bazı vardiyaları iptal etti

Volkswagen Grubu'nun lüks otomobil markası Audi, Almanya'nın güneyindeki sel nedeniyle Ingolstadt'taki bazı üretim vardiyalarını durdurdu. Ingolstadt fabrikasında A3 ve Q2 modellerinin üretimi yapılan vardiyaların iptal edildiği çalışanlara duyuruldu. Fabrika selden doğrudan etkilenmezken, şiddetli yağışların neden olduğu sel felaketi büyüyor.,

Nehir seviyeleri yükseldi

Rems-Murr ve Ostalb bölgelerinde de sel nedeniyle durum kritik. Ostalb bölgesindeki Abtsgmünd'de, nehir seviyesinin yükselmesiyle yerleşim alanları boşaltıldı. Bölge sakinleri acil durum sığınaklarına yerleştirildi ve okullar tatil edildi. Ren Nehri’nin bazı bölümleri kargo taşımacılığına kapatıldı, yüksek su seviyesi nedeniyle gemiler köprülerin altından geçemiyor ve komşu ülkelere ulaşamıyor.

Geri Dön 04 Haziran 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN