Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya'da ölümcül mantar alarmı - 3 Mayıs 2024 Oktan Erdikmen
Türkiye'de normal olan, Almanya'da lüks - Yeni Gelenler: Turgut Tülü
Avrupa'da 52 bin mülteci çocuk kayıp - Haftanın Yorumu 30. Bölüm Oktan Erdikmen
18 Nisan 2024 Perşembe

Şehir elektrik şirketi alarm verdi

Isı pompasına geçiş süreci, Berlin'in kuzeyindeki 50 bin nüfuslu Oranienburg şehrinde durma noktasına geldi.

Almanya'nın enerji dönüşümü planları, Berlin'in kuzeyindeki Oranienburg şehrinde beklenmedik bir engelle karşılaştı. Yeşiller Partili Ekonomi Bakanı Robert Habeck'in öncülük ettiği ısı pompasına geçiş süreci, bu 50 bin nüfuslu şehirde durma noktasına geldi. Şehir yönetimi, elektrik şebekesinin mevcut kapasitesinin yeni ısı pompaları ve elektrikli araç şarj istasyonlarının bağlanmasına izin vermeyecek durumda olduğunu açıkladı.

Elektrik şebekesindeki kapasite sorunu

Oranienburg Belediyesi, Federal Ağ Ajansı'na yaptığı bildirimde, yüksek voltajlı elektrik ağının artık ilave hanelere ve şirketlere güç sağlamak için yeterli enerjiye sahip olmadığını duyurdu. Stadtwerke Şefi Peter Grabowsky, şehrin tedarik seçeneklerinin tükendiğini, bu nedenle yeni ticari alanlara elektrik sağlanamayacağını belirtti. Bu durum, Oranienburg'u ısı pompalarının ağa bağlanmasına izin vermeyen ilk belediye yaptı.

Yetkililerden açıklamalar

Ekonomi Bakanlığı, yaşanan durumun Oranienburg'a özgü bir vaka olduğunu ve genel bir sorun teşkil etmediğini savundu. Bakanlık, şehir idaresinin elektrik şebekesini yeterince hızlı genişletmediğini ve özellikle hızla büyüyen şehirlerde bu tür planlamaların yerel olarak yapılması gerektiğini vurguladı. Stadtwerke Şefi Grabowsky ise, şehrin ekonomik gelişimi ve nüfus artışı gibi faktörlerin elektrik talebindeki artışın ana nedenleri olduğunu savundu.

Siyasi tepkiler

FDP'nin enerji uzmanı Michael Kruse, mevcut yasaların belediye şirketlerinin gerçekliğine uygun olmadığını belirterek, Oranienburg'un yaşadığı sorunun sadece başlangıç olabileceğini ifade etti. CDU/CSU Milletvekili Andreas Jung, enerji geçişinin yerleşimlerin durmasına ve elektriğin frenlenmesine yol açmaması gerektiğini, herkes için her yerde enerji güvenliğinin sağlanması gerektiğini vurguladı.

İleriye dönük planlama

Federal Ağ Ajansı, ilgili tarafların ileriye dönük planlama ve ağ genişletme konusundaki yasal yükümlülüklerini yerine getirip getirmediğini kontrol ediyor. Bu durum, Almanya'nın enerji dönüşümü sürecinde karşılaşılan zorlukları ve yerel yönetimlerin bu süreçteki rollerini ön plana çıkarıyor.

Geri Dön 18 Nisan 2024 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN