Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
04 Ağustos 2023 Cuma

Şebeke milyonlarca ısı pompasını kaldıramayabilir

Almanya'da 6 milyon ısı pompası kurulumu öngörülüyor. Ancak, yasa uyarınca elektrik talebinin ciddi şekilde artacağı ve şebekelerin buna uygun hale getirilmesi gerektiği belirtiliyor. 

Almanya'da tartışmalı Bina Enerji Yasası taslağına göre, 2030'a kadar 6 milyon ısı pompasının kurulması planlanıyor. Yasa, 1 Ocak 2024'ten itibaren yeni kalorifer taktıran kişilerin, kaloriferlerin en az yüzde 65'inin yenilenebilir enerjiyle çalışmasını zorunlu kılıyor. Önümüzdeki yıl en az 500 bin ısı pompasının şebekeye bağlanması gerekiyor ve 2030'a kadar toplamda 6 milyon ısı pompası kurulması hedefleniyor. Ancak, bu durum elektrik talebinin ciddi şekilde artmasına neden olacak.

Bölgesel tedarikçiler, elektrik şebekesinin yeni yasayla ısı geçişini kaldırıp kaldıramayacağından endişeli. Elektrik şebekesinin artan elektrik talebine uygun hale getirilmesi için milyarlarca avroluk yatırım gerekiyor.

Federal Ağ Ajansı ise, Alman dağıtım ağlarının genel olarak iyi durumda olduğunu belirtiyor, ancak yerel ağlardaki yüklerin farklılık gösterebileceğine dikkat çekiyor.

Bir yasa taslağına göre, şebeke operatörleri yoğun saatlerde elektrik talebini karşılamak için elektrik otomobiller ve ısı pompaları için elektrik arzını sınırlayacak. Günde en fazla iki saat olmak üzere en az 4,2 kilovata düşürülecek olan elektrik alımları, elektrikli araçların daha yavaş şarj olmasına ve ısı pompalarının sınırlı performans göstermesine neden olacak. Ancak, bu durum evdeki elektrik prizlerini etkilemeyecek.

Geri Dön 04 Ağustos 2023 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN