Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
05 Eylül 2023 Salı

Scholz: Nükleer enerji meselesi kapanmıştır

Almanya Başbakanı Olaf Scholz, ülkesinde nükleer enerjiye dönüş tartışmalarına noktayı koyarak Almanya'da nükleer enerjinin artık kullanılmayacağını açıkladı.

Scholz, Deutschlandfunk Radyosu'na yaptığı açıklamada, "Nükleer enerji artık sona erdi. Almanya'da kullanımı sonlandırıldı." şeklinde ifade etti.

Scholz, nükleer enerjinin sonlandırılma kararının yıllar önce alındığını hatırlatarak, "Bu karar yasalarla aşamalı olarak hayata geçirildi. Yeni nükleer santraller inşa etmek isteyenler için 15 yıl süre ve her biri için 15 ila 20 milyar avro gibi büyük maliyetler gerekiyor." dedi.

Başbakan, nükleer enerjinin kullanımının sona ermesiyle birlikte nükleer santrallerin sökülmesi sürecinin de başladığını belirtti. Almanya'nın rüzgar enerjisi, güneş enerjisi, hidroelektrik ve biyokütle enerjisine dayalı bir enerji arzı ile yenilenebilir enerjilerin genişletilmesiyle elektrik ihtiyacının yüzde 80'ini ve yakın gelecekte ise tamamını karşılamayı amaçladığını vurguladı.

Almanya'da bazı muhalefet partileri ve koalisyon ortağı Hür Demokrat Parti (FDP) ise nükleer enerjinin kullanıma devam edilmesi yönünde görüşlerini dile getiriyor.

Japonya başbakanı radyoaktif denizden çıkan balığı yedi

Japonya Başbakanı Kişida Fumio, Fukuşima Dai-içi Nükleer Santrali'ndeki radyoaktif atık suyun tahliyesine başlanmasıyla kamuoyunda artan endişeleri gidermek için öğle yemeğinde deniz mahsulü tüketti.

Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanı Nişimura Yasutoşi, Kişida'nın Fukuşima'da hasat edilen pirincin yanı sıra levrek, dil balığı ve ahtapottan oluşan 'saşimi' yediğini söyledi.

Nişimura, toplantının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, santral yakınlarındaki denizden gelen deniz ürünlerinin güvenliği konusunda 'hem yurt içi hem de dışındaki insanların bilgilendirmesi' gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 05 Eylül 2023 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN