Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
03 Ağustos 2023 Perşembe

Scholz itibardan tasarruf etmedi

Almanya Başbakanı Olaf Scholz’un, fotoğrafçı masrafları 500 bin avro olarak kaydedildi. Vergilerle yapılan bu harcamalar tepki çekiyor.

Almanya’da, vergi mükelleflerinin cebinden çıkan harcamaların, politikacıların fotoğrafçı, kuaför ve makyöz masrafları nedeniyle arttığı tespit edildi.   Süddeutsche Zeitung’un haberine göre sadece fotoğrafçı masrafları için Başbakan Olaf Scholz 500 bin, Bavyera Eyalet Başbakanı Söder 178 bin avro para ödedi. 

Söder sosyal medyaya ağırlık verdi

2018’den beri görevde bulunan CSU’lu Söder’in özellikle sosyal medya nedeniyle fotoğraf çekimlerine ayrılan bütçeyi artırdığı saptandı. SPD’nin soru önergesi üzerine Bavyera Eyalet Parlamentosu tarafından paylaşılan bilgilere göre Söder’in, kendisinden önce görev yapan Horst Seehofer’in 2017’deki fotoğrafçı bütçesini 10 bin 891 avrodan, 2022 yılında 178 bin 618 avroya kadar çıkardığı belirtildi. Bavyera Eyalet Başbakanlığı, bu yılın ilk beş ayında Söder’in fotoğraf giderleri için 75 bin 726 avro ödendiğini açıkladı.

Scholz itibardan tasarruf etmedi

Başbakan Olaf Scholz ve kabine üyelerinin söz konusu harcamaları geçen yıl 1,2 milyon avro olarak kayıtlara geçti. Federal Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock’un makyaj, kuaför ve kozmetik giderleri için ise 132 bin 552 avro tutarında harcama yapıldı. 

Çevre Bakanlığına yıllık 150 avro maaşla fotoğrafçı aranıyor

Çevre Bakanlığına fotoğrafçı aranıyor. Çevre Bakanı Steffi Lemke’ye resmi gezilerinde eşlik edecek fotoğrafçıya verilmesi planlanan maaş yıllık 150 bin avro civarında. Fotoğrafçının görev tanımları arasında ayrıca yılda bir ya da iki kez portre çekimi yapmak da bulunuyor. Ayrıca bakanlığa fotoğraf çekimlerinde çalışacak makyöz de aranıyor. 

Geri Dön 03 Ağustos 2023 Perşembe Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN