Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
08 Temmuz 2024 Pazartesi

Savunma bütçesi askerleri tatmin etmedi

Almanya'da savunma bütçesi konusunda uzlaşma sağlandı ancak tartışma bitmedi. Savunma Bakanı Pistorius'un talep ettiğinden daha az bütçe ayrıldı. Bütçede iyileştirme yapılması talep ediliyor.

Trafik ışığı koalisyonunun, savunma bütçesinde yaptığı artış, yetersiz bulunarak eleştiriliyor. Bundeswehr Derneği Başkanı André Wüstner, "Bu bütçe ile hükûmet belki bu yasama dönemini atlatmayı hedefliyor olabilir, ancak Bundeswehr ve güvenlik mimarimizin önemli bir parçası olarak hepimiz bunun bedelini ödüyoruz" dedi. Wüstner, 1,2 milyar avroluk artışın mevcut tehditlere ve Almanya'nın sorumluluklarına uygun olmadığını belirtti. Wüstner, Federal Meclis'in yaz tatilinden sonra başlayacak bütçe görüşmelerinde önemli iyileştirmeler yapılması gerektiğini savundu.

Pistorius’un talepleri karşılanmadı

Koalisyon liderleri, 2025 federal bütçesi için bir taslak üzerinde anlaştılar. Bu taslakta, Ukrayna’ya yapılan askeri ve insani yardımlar nedeniyle bütçe açığı oluşmadı. Ancak, Savunma Bakanı Pistorius’un "52 milyar avro olan savunma bütçesini, 6 milyar avro artırma" talebi kabul edilmedi ve sadece 1,2 milyar avro artış yapıldı.

Şansölye Scholz, bütçe uzlaşmasını savundu ve bunun "zor kazanıldığını" belirtti. Scholz, çocuk yardımı ve çocuk destek ödeneğinin artırıldığını, ülkenin altyapısına yatırım yapıldığını ve Almanya'nın güvenliği için gerekli paranın sağlandığını vurguladı.

SPD içinden ve muhalefetten tepkiler

SPD içinden de savunma bütçesine eleştiriler geldi. SPD bütçe uzmanı Andreas Schwarz, küçük artışı "hayal kırıklığı" olarak nitelendirdi. Ayrıca, CDU dış politika uzmanı Norbert Röttgen, güvenlik önceliğinin yeterince dikkate alınmadığını savundu. Rezervistler Derneği Başkanı Patrick Sensburg, mevcut bütçeyle Almanya'nın askeri yeteneklerinin yetersiz kalacağını öne sürdü.

Lindner: Savunma Bakanı'nın tüm taleplerinin karşılanması mümkün değil

Maliye Bakanı Lindner, bütçenin normal bir süreç olduğunu ve Savunma Bakanı'nın tüm taleplerinin karşılanmasının mümkün olmadığını savundu. Lindner, bakanların maksimum taleplerde bulunduğunu ancak hükûmetin neyin gerçekten gerekli olduğunu değerlendirmesi gerektiğini ifade etti.

Geri Dön 08 Temmuz 2024 Pazartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN