Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
22 Haziran 2024 Cumartesi

Savaşın kazananı Rheinmetall oldu

Alman savunma sanayi devi Rheinmetall, Ukrayna savaşı nedeniyle tarihinin en büyük siparişini aldı.

Düsseldorf merkezli şirket, Alman ordusundan 8,5 milyar avro değerinde topçu mühimmatı siparişi aldı. Başlangıçta 1,3 milyar avro olarak belirlenen sözleşme kapsamı genişletildi.

Siparişin içeriğinde, 40 kilometre mesafedeki hedefleri vurabilen 155 milimetre kalibrelik mermiler yer alıyor. Mühimmatın büyük kısmının Ukrayna'ya gönderilmesi planlanıyor. Rheinmetall Genel Müdürü Armin Papperger, Alman Federal Cumhuriyeti ve müttefiklerinin bu uzun vadeli sözleşmeye duyduğu güven için müteşekkir olduklarını belirtti.

Rheinmetall, şubat ayında Aşağı Saksonya eyaletinde bulunan Unterlüß'teki üretim merkezinde yeni bir topçu mühimmatı tesisi inşa etmeye başladı. Şirket, yeni tesisin üretimine 2025 başında başlamayı planlıyor. Rheinmetall, tank, askeri araç, uçaksavar ve askeri mühimmat üretiyor.

Alman hükûmeti, Rusya'nın Ukrayna'ya açtığı savaş sonrasında Alman ordusunun yenilenmesi için oluşturulan 100 milyar avroluk fondan en fazla yararlanan şirketlerden biri olarak öne çıkıyor.

Litvanya'ya muharebe tugayı kurulacak

Almanya, savunma sanayi şirketi KNDS'den de 2,93 milyar avro karşılığında 105 adet Leopard-2 A8 tankı sipariş vermeyi planlıyor. Reuters'ın paylaştığı gizli bütçe taslağına göre, bu sipariş henüz parlamentonun onayını bekliyor. Taslak bütçede, bazı tankların NATO'nun Rusya'ya karşı caydırıcılığı kapsamında Litvanya'da kurulacak Alman muharebe tugayını donatacağı, diğerlerinin ise Almanya'daki 300 tanklık gücü güçlendireceği belirtiliyor. Bundeswehr'in, en gelişmiş tank versiyonlarını 2027 ile 2030 yılları arasında teslim alması bekleniyor.

Geri Dön 22 Haziran 2024 Cumartesi Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN