Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
09 Şubat 2024 Cuma

Protestolar AfD oylarını vurdu

Potsdam'daki gizli toplantının ortaya çıkmasının ardından aşırı sağ karşıtı protestolar sonrası, AfD uzun zaman sonra ilk kez oy kaybetmeye başladı.

Protestolar AfD oylarını vurdu

RTL/ntv için Forsa araştırma şirketinin yaptığı ankette, AfD geçen yazdan bu yana aldığı en düşük sonucu elde ederek yüzde 18 oy oranına geriledi. Bu oran, Eylül 2021 federal seçimlerindeki yüzde 10,3'ten önemli bir artışı temsil etse de, son dönemdeki gerileme dikkat çekici.

Ankette birinci sırayı yüzde 31 oy oranı ile Hristiyan Demokrat Birliği/ Hristiyan Sosyal Birliği (CDU/CSU) aldı. Koalisyon ortaklarından Sosyal Demokrat Parti (SPD) yüzde 15, Yeşiller Partisi yüzde 14, Özgür Demokrat Parti (FDP) yüzde 4 oy alırken; ocak ayında kurulan Sahra Wagenknecht İttifakı (BSW) yüzde 5 oy oranıyla Meclis'e girmeyi başardı. Sol Parti ve Hür Seçmenler ise yüzde 3'lük barajı aşamadı.

BSW'nin, özellikle Doğu Almanya'da yüzde 13 gibi daha yüksek bir destek oranı elde ettiği görülürken, Batı Almanya'da bu oran yüzde 3'te kaldı. Eylül ayında Saksonya, Thüringen ve Brandenburg'da yapılacak eyalet seçimleri önem taşıyor.

Alman seçmenlerin yarısı, mevcut Şansölye Olaf Scholz veya muhalefet lideri Friedrich Merz'in Şansölye olarak görev yapmasını istemiyor. Yapılan ankette, katılımcıların neredeyse yarısı Scholz veya Merz'e oy vermeyeceğini belirtti. Ankete katılanların yüzde 27'si Merz'i, yüzde 26'sı ise Scholz'u tercih edeceğini ifade etti.

"Almanya'daki sorunlarla en iyi şekilde başa çıkmak için hangi partiye güveniyorsunuz?" sorusuna katılımcıların yüzde 17'si CDU/CSU dedi. SPD yüzde 8 ile ikinci sırada yer alırken, Yeşiller'e güven yüzde 6, AfD'nin siyasi yetkinliğine güven ise yine yüzde 6 olarak belirlendi.

Geri Dön 09 Şubat 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN