Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
28 Haziran 2024 Cuma

Prim artışına karşı masadaki öneriler

Emeklilik, sağlık ve bakım sigortası primleri, 10 yıl içinde dörtte bir oranında artacak. Milyonlarca çalışanın net maaşı azalacak. Uzmanlar, prim artışına karşı çeşitli önerilerde bulunuyor.

Almanya'da milyonlarca çalışanın net maaşı azalacak. IGES Enstitüsü tarafından yapılan hesaplamalara göre, emeklilik, sağlık ve bakım sigortası katkı payları önümüzdeki 10 yıl içinde dörtte bir oranında artacak. Bu artış, 2035'e kadar rekor seviyelere ulaşacak. Örneğin, aylık 3 bin avro brüt maaş alan bir çalışan, 2035 yılında maaşının 117 avrosunu sosyal güvenlik kasalarına aktaracak. Bu da yıllık yaklaşık 1.400 avro daha az net gelir anlamına geliyor. 

Prim artışına karşı siyasi partilerin önerileri şöyle:

- SPD: Aylık 5 bin 175 avronun üzerinde geliri olan çalışanların daha fazla sağlık sigortası primi ödemesi.

- CDU: Emeklilik yaşının gönüllü olarak artırılması, çocukların ücretsiz sigortalanmasının devlet bütçesinden finanse edilmesi, bakım sigortası için işverenlerin ortak finansman sağlaması.

- Yeşiller: Daha fazla meslek grubunun sosyal sigortaya ödeme yapması, geç emeklilik için daha fazla teşvik sunulması.

- FDP: Daha geç emeklilik için teşvikler (örneğin daha yüksek net ücretler), hisse senedi emekliliği ile finans piyasasına daha fazla emeklilik katkı payı yatırılması.

Uzman görüşleriyse şöyle:

- Steffen Kampete (İşveren Birlikleri Federasyonu Başkanı): Sosyal güvenlik primleri artmaya devam ediyor ve politikacılar seyirci kalıyor. Bu durum, anti-sosyal ve istihdam karşıtı.

- Prof. Dr. Nicolas Ziehbarth (ZEW): Emeklilik sigortasını sürdürülebilir kılmak için emeklilik yaşını ortalama yaşam süresine bağlayan büyük bir reform gerekli. 1 kişi, 2 yıl daha fazla yaşıyorsa, 1 yıl daha fazla çalışmalı.

- Prof. Dr. Christian Hagist: Katkı oranlarında hesaplanan artışlar gerçekleşirse, gençler nesil sözleşmesini tek taraflı olarak feshedebilir. Politikacılar önlem almazsa sosyal güvenlik primleri aşırı yükselebilir.

Geri Dön 28 Haziran 2024 Cuma Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN