Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Yeni varyant Almanya'da - 22 Ekim 2024 Oktan Erdikmen
Berlin ile Ankara anlaştı: Hangi Türkler sınır dışı edilecek? - Haftanın Yorumu
Şerif Issı Almanya'da engellilere tanınan hakları tek tek anlattı - AVRUPADAN
09 Temmuz 2024 Salı

Posta Kanunu değişti: Mektuplar üç günde gelecek

Almanya'da 26 yıl aradan sonra Posta Kanunu'nda reform yapılmasına karar verildi. Federal Meclis (Bundestag) ve Eyaletler Meclisi (Bundesrat), yeni Posta Kanunu’nu onayladı. 

Posta Kanunu değişti: Mektuplar üç günde gelecek

Yeni düzenleme, Deutsche Post'a mektupları teslim etmek için daha fazla zaman tanırken, tüketicilere daha güvenilir hizmet sunmayı amaçlıyor. Ayrıca postaneler yerine posta otomatlarına da izin veriliyor.

Almanya'da her gün 60 milyon mektup ve 10 milyon paket gönderiliyor; ancak mektup sayısı düşüyor ve tüketiciler giderek daha fazla e-posta kullanıyor. Bu değişiklik, kapsamlı ve uygun maliyetli hizmet sağlamayı hedefliyor. Federal Ağ Ajansı'na piyasadaki rekabeti artırmak amacıyla daha fazla yetki veriliyor. Ayrıca paket kuryelerinin çalışma koşulları da iyileştiriliyor.

Mevcut düzenlemeye göre, Almanya'da mektupların en az yüzde 80'inin bir sonraki iş gününde ve yüzde 95'inin iki iş günü sonra teslim edilmesi gerekiyordu. Yeni düzenlemeyle birlikte, standart mektupların yüzde 95'inin postaya verildikten sonraki üçüncü iş gününde, yüzde 99'unun ise dördüncü iş gününde alıcıya ulaşması gerekecek. Bu, posta hizmetinin mektupları teslim etmek için gece uçuşlarını da gerektirmeyecek.

DHL Başkanı Tobias Meyer, "Daha uzun transit süreleri artık gece uçuşlarını gerektirmiyor" dedi. Yeni kanun Ocak 2025'te yürürlüğe girecek.

Geri Dön 09 Temmuz 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN