Google Play Store Avrupadan Mobil Uygulaması
Menü

AVRUPADAN Youtube Video

Almanya: Suriyeliler sınır dışı edilebilir - 24 Temmuz 2024 Oktan Erdikmen
Gümrüklerde altın ve para sınırına dikkat! Oktan Erdikmen & Uğur Yiğitbaşı
Almanya'nın savaşa girme ihtimali var mı? - Haftanın Yorumu 37. Bölüm Oktan Erdikmen
30 Ocak 2024 Salı

Plattner: Şehrimin tamamı Arapların eline geçti

Multimilyarder işadamı Hasso Plattner, Berlin'de 'her yerin Araplar tarafından ele geçirildiğini' iddia ederek "Artık Berlin'e gitmiyorum" dedi.

Alman yazılım devi SAP'nin kurucularından Hasso Plattner, Neue Zürcher Zeitung’a (NZZ) verdiği röportajda, Berlin'deki değişimden duyduğu endişeyi dile getirdi. Plattner, artık Berlin'e gitmediğini ve Potsdam'da kaldığını ifade ederek, 'her yerin Araplar tarafından ele geçirildiğini ve bu topluluğun Berlin'de kendi ahlâk ve hukuk anlayışını uyguladığını' iddia etti.

Plattner, toplumda birçok kişinin kendisiyle benzer endişeleri taşıdığını savunarak "Herkes kapalı kapılar ardında bir şeylerin ters gittiğini söylüyor. Entegrasyon, eğitim ve okul politikası ters gitti. Ama kimse gidip ‘Evet bunlar ters gitti, artık bunu değiştirmemiz lazım’ demiyor" dedi.

AfD'nin yükselişi konusundaki endişesini dile getiren Plattner, bir kriz durumunda AfD seçmen oranının hızla artabileceğini ve bu durumun uzun yıllar demokrasiye zarar verebileceğini ifade etti. Yıllardır SPD'ye oy verdiğini söyleyen iş adamı, partinin mevcut siyasetini eleştirerek değişim çağrısı yaptı.

AfD'nin yasaklanmasına karşı çıkan Plattner, bu tür bir yasağın sadece partiyi daha güçlü hâle getirebileceğini söyledi. Çünkü toplumda AfD'nin fikirlerine yakın bir güçlü grup bulunduğunu ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Batı'ya yönelik tehdidi konusunda endişeli olduğunu belirten Plattner, Almanya'nın silahlanması gerektiğini ve kendini savunmaya hazır olması gerektiğini söyledi. NATO ülkelerinin de aynı şekilde hazır olmaları gerektiğini savunan Plattner, Putin'in Ukrayna sorununu çözdükten sonra özel bir planının olabileceği uyarısında bulundu.

Geri Dön 30 Ocak 2024 Salı Önceki Yazılar

ESKİ BÜLTENLER

Hoş geldiniz / Herzlich Willkommen
Ziyaretçilerin web sitemizi mümkün olan en iyi şekilde kullanmasını sağlamak için çerezler ve teknolojiler (araçlar) kullanıyoruz. Bize onay verirseniz, bir site ziyaretçisinin uç cihazında bilgi ve veri depolayan ve bunlara buradan erişen üçüncü taraf hizmetlerini kullanacağız. Veri koruma beyanımızdaki gelecek için geçerli olmak üzere, onayınızı istediğiniz zaman iptal edebilirsiniz. Avrupadan'da kişisel verilerinizin işlenmesi, haklarınız ve Genel Veri Koruma Yönetmeliği hükümlerine göre irtibat kurulacak kişiler hakkında bilgi veri koruma bildirimi altında bulunabilir: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz


Wir verwenden Cookies und Technologien (Tools), um den Besucher die optimale Nutzung unserer Webseite zu ermöglichen. Sofern Sie uns Ihre Einwilligung erteilen, werden wir Dienste von Drittenanbietern verwenden, die Informationen und Daten im Endgerät eines Seitenbesuchers speichern und dort abrufen. Sie können Ihre Einwilligung jederzeit mit Wirkung für die Zukunft in unserer Datenschutzerklärung widerrufen. Informationen über die Verarbeitung personenbezogener Daten bei Avrupadan, Ihre Rechte und Ansprechpartner gemäß den Bestimmungen der Datenschutzgrundverordnung finden Sie unter Datenschutzhinweis: https://avrupadan.com/sayfa/datenschutz
KABUL ET / ZUSTIMMEN
REDDET / ABLEHNEN